Satans sms

Herregud, nu har jag suttit i drygt fyra timmar och rensat min inkorg på telefonen. Den första tog en två timmar och den andra lika. Dom var helt smockfulla bägge två och jag kunde inte ta emot fler meddelanden. Hade dock varit mycket lättare att bara klicka på "Radera alla meddelanden", men jag har så många jag vill spara, så jag blev la tvungen att sitta och kolla igenom varenda jävla sms för att se vilka jag ville spara. Jaja, det är väl egentligen inge synd om mig eftersom jag själv valde att göra på det sättet istället. 


Nu ska jag strax hoppa in i duschen  och sedan repetera den lilla teater snutt som vi ska spela upp imorgon om en kille som jobbade svart under sommaren och blev lurad på pengarna.

090331

Sista mars, damn, nu är vi snart inne i april. Tiden bara rinner iväg, som vanligt..man hinner väl inte blinka innan man har tagit studenten. Apropå studenten är det verkligen dags för  mig att börja kolla på studentklänningar! Om knappt en månad är det dags för våran skiva och jag måste hitta feeeetaste klänningen till den och sedan en till studentdagen också. Lika bra att börja kolla runt under lovet, sen kommer man säkert inte ha tid för man kör sista racet i skolan, rå plugg, yeeeeeees box!

Sitter hemma framför teven och kollar på vänner, skoja inte vad jag älskar det programmet! Så jävla roligt!


Klar!

Nu är jag färdig med platsansökan som skulle göras på svenskan och även svenska reportaget! Nu kan jag chilla resten av veckan! Fan va skööööönt! Det ända som ska göras är en uppspelning av en teater, också det på svenskan, men den är latj! På tal om teatern så skulle jag lägga in en låt gjord av Björn Rosenström på mobilen, den där låten lurad, om ni vet vilken det är. Vi tänkte spela upp den refrängen som en sista mening i våran teater, teatern handlar om en kille som jobbar svart över sommaren och blir lurad på sina pengar så vi tyckte att det var lite fyndigt att ta meningen "Jag har blivit lurad" ur refrängen. Bara på skoj, haha.


Nu ska jag äta glasss och kolla på hockey! Yum yum!



090330

Tudelooo!

Har haft en jättebra dag idag! Slutade tidigt idag eftersom det är måndag, redan klockan 12. Hur härligt som helst! En annan sak som också är väldigt härligt är vädret! Nästintill perfekt, om det bara kunde sluta blåsa för det blåser rätt kallt, men annars skiner solen och det är lagom temperatur ute. Nu hoppas jag bara att det inte kommer någon förbaskad snöstorm och vänder på det fina vädret igen, som det gjort så många gånger tidigare i år...Nej, nu är vi snart inne i april och ingen mera snö tack. Välkomnar våren och sommaren med öppna famnar (Ehhhh vaaa? Sa jag just det där?). Haha känner mig lite poetisk idag, man kanske skulle sätta sig och skriva dikter eller nått.
Redovisningen idag gick kanon bra, vår lärare såg verkligen imponerad och nöjd ut. Det var ingen annan i gruppen som redovisade idag av diverse anledningar, alla var dock väldigt dåliga..."Ehm, vi är bara tre i våran grupp för en är hos tandläkaren, så vi kan inte redovisa idag". Hahaha.

Gjorde flasigaste mackorna när jag kom hem, med skinka och paprika på! Annars är det bara torra "torrbullar" jag äter, brukar inte tycka om att ha något pålägg på men idag var jag lite sugen.

Ska skriva lite på svenska reportaget som ska vara inlämnat på torsdag, har skrivit kladden så det är i princip bara att skriva rent det och sen är det klar´t!


090329

Nu jäklar ska jag vara ledig ett par helger, är heeeelt slut. Blev ganska sent igår eftersom fotbollen inte slutade förrän tolv och i och med att man skulle ställa fram klockan så innebar det att klockan var ett, började få panik när jag tänkte på hur lite jag skulle få sova...Det roliga var att jag var så trött att jag nästan somnade i slutet av matchen (som förövrigt slutade 0-0) gick och borstade tänderna och allt sånt och när jag sedan låg i sängen gick det fanemej inte att sova inte...Låg och vred och vände som en jävla väderkvarn och klockan den bara tickade på och jag fick panik-tankar...."Therese, sov nu, du måste sova nuuuu, annars kommer du aldrig orka jobba imorgon". Precis vad man inte ska tänka, låg vaken ett bra tag men tillsist somnade jag i alla fall.

Nu ska jag plugga lite, träna på redovisningen vi har imorgon, har inte hunnit gjort någonting alls under helgen. Sen därefter är det läggdags, tidigt idag!


EARTH HOUR

Ni glömmer väl inte att stänga ned all onödig el och släcka alla lampor ikväll? Tycker detta är en skit rolig grej, bra "intiativ" (om man kan kalla det så) av WWF, en helt klart rolig grej som förhoppningsvis får fler människor engagerade i den här frågan om våra miljöproblem!
Första tanken som slog mig när det började talas om den här Earth Hour grejen var "Ska ALL el stängas av? Då kan man inte se VM-kval matchen ju?!" Helt förtvivlad stod jag framför pappa som sa "Det är nog lugnt, det gäller inte tv:n....i så fall skiter vi i det!" Dessutom börjar matchen inte förrän 21.45 så vi hade i alla fall kunnat se den, fast nja, försnacket hade man missat. Haha vilket nörd jag känner mig som nu..."Försnacket får man inte missa!" haha låter som en ah, jag vet inte vad...Men jaja, lamporna ska i alla fall släckas så det bli myspys med stearinljus! Nice price!

Nu kom jag på en annan viktigt sak, klockan ska ju vridas fram en timme inatt! Eller är det bak? Fan att man aldrig lär sig det där...Nej det är fram! Brukar gå efter den där principen att när man ställer om klockan till sommartid plockar man fram alla sommargrejer och när man ställer om till vintertid tar man tillbaka allting in i förrådet igen, är lättare att komma ihåg åt vilket håll den ska vridas då! Så glöm inte att ställa om klockorna innan ni går och lägger!



Studentmössor!!!!

Justeja! Glömde berätta för er att våra studentmössor kom i tisdags! Skiiiitsnyggga! Och Guuuudars vad jag börjar längta nu! I alla fall till självaste dagen, vet faktiskt inte riktigt om jag vill sluta skolan..Jag menar, det är en härlig plats, och jag gillar den. Jag tror inte att jag skulle ha några problem med att börja plugga på universitetet på en gång men problemet ligger i att jag inte vet vad jag vill bli. Därför blir det troligtvis jobb ett eller två år innan, kanske fler, beroende på när jag har bestämt mig för jag vill göra helt enkelt.

Sitter och halv gluttar lite på matchen i Damallsvenskan mellan Kopparbergs gbg och malmooooe. Den är snart slut.
Nästa helg, på söndagen kör herrarnas allsvenska igång, då jag inte kollar på så mycket damfotboll på tv ser jag betydligt mycket mer fram emot herrarnas start! Ska bli sjukt roligt när den kör igång!
Jag spelar ju fotboll själv och är tjej, men det går så jävla sakta, ofta helt tempofattigt, okej nej tempofattigt kanske är fel att säga, men alldeles för lågt tempo för att det ska vara roligt att titta på, men det är min åsikt, jag gillar matcher med fart och snabbt passningsspel!

Träning i vintras...Mästerfotografen Ida var i farten! ;) Flaashiga bilder, haha







090328

Ligger hemma i min säng och "vaknar till", kom hem från jobbet strax innan två och gick i princip och la mig direkt, vilade/sov en timme och just nu sitter jag och spanar in Sveriges startelva inför kvällens match mot Portugal. Ska bli instressant, en hel del oväntade namn!
Jobbet gick bra, det gick bra att komma upp imorse också, var väl lite trött men vem är inte det direkt när man vaknar. Resten av dagen och kvällen kommer tillbringas hemma framför teven och datorn med resterna av godiset som blev kvar igår, orkade inte äta upp allt igår.

Ska förflytta mig till teven och titta på matchen mellan Göteborg och Malmö nu tänkte jag!


Wipeout

Har precis ätit middag, fläskfilé med klyftpotatis och bea-sås, kollar med ett öga på Wipeout, hehe, lite halvroligt program sådär. Det var en tjej som klarade typ hela banan, jätteduktig! Har inte sett någon gjort det tidigare. Ska ta en dusch snart, sen sätta mig och mysa med mina godispåsar en stund innan jag går och lägger mig. Jag vet att klockan inte ens är 8, men ska man jobba så ska man. Känns förjävligt, det är tungt som fan att gå och lägga sig så tidigt på en fredagkväll, det ska ni veta.



Nu väntar duschen! En varm, varm dusch ska jag ta!


090327

Shululu!

Vet ni vad jag gör just nu? Sitter i soffan med min dator, äntligen fungerar den som den ska! Vi har installerat en ny router, den förra gick ju sönder men äntligen, typ en månad senare fungerar min lilla älskling igen! Sitter här med en kladdkaka med grädde vid sidan om mig! Yummie! Vilken start jag har fixat på min fredagseftermiddag och kväll, senare, efter middagen, kommer godis och chipspåsen plockas fram. Svullar kväll tonight! Ska ju upp och jobba 05.00 imorgon, det innebär att klockan kommer ringa 04.00. OOOOUFF, not nice...Så jag kan inte säga annat än att jag kan vara värd lite svull ikväll. Blir dock läggdags runt 20.00, haha bara tre timmar dit. Känns löjligt tidigt men jag är död på jobbet annars, vill inte komma med blågröna påsar under ögonen...

Hade ingen träning idag så jag slutade redan klockan 12! Jag, Ida, Lovisa stannade dock kvar i skolan och fixade lite med vår redovisning som ska lämnas in och redovisas på måndag. Vi har fixat fräschaste powerpoint presentationen! Nice price!
Pappa hämtade mig från skolan och när jag kom hem började duktiga Therese städa, både sitt rum och det "lilla vardagsrummet", Jenny städade sist så jag tog intiativet den här gången. Ska byta lakan och påslakan och allt det där också, vet inte riktigt vilket jag ska välja bara...


fields of gold

Sitter och lyssnar på fields of gold med Eva Cassidy..Börjar nästintill gråta när jag kopplar det till en person som miste en nära person i förra veckan. Många tankar går till dig! (Även fast personen inte läser detta men ändå). Står inte på något sätt personen nära eller så och jag kan verkligen inte föreställa mig hur förjävligt det är, även fast jag försöker förstå mig på det när jag sitter i min ensamhet och tänker på det, för jag kan inte låta bli att tänka på det. Man har sagt det förut och man kommer få höra det många gånger till i livet men man ska verkligen vara rädda om sina nära och kära och ta vara den tiden man har tillsammans med dom.



090326

Hello! Kom hem från skolan för en halvtimma sen ungefär...slutar ju så jäkla sent på torsdagar. Helt klart drygaste dagen på hela veckan. Tre långa lektioner från klockan 12-16 och lååånga dom fan är dom, Svenska C på 1,5 h! Galet lång lektion. Men det gick fort idag, vi har jobbat lite med en teater, wiho! Ska spela upp den nästa vecka.

Just nu sitter jag mest och väntar på att mamma ska komma hem, för jag håller på och dör av hunger! Fick korv med bröd i skolan, haha vilket mat va? Men det var gott, dock inte så mättande i längden. Vi ska tydligen äta våfflor här hemma idag, våffeldagen var ju i för sig igår, men vi kör en egen våffeldag lite såhär i efterhand. Bättre sent än aldrig, höhö.

Annars idag så blir det till att sitta framför geografiboken...och kapitlet om jordbruk. Så jävla tråkigt, men har "prov" imorgon så jag måste..Känns dock väldigt oseriöst då vi ska rätta varandras prov, men aja, bara att plugga ändå.

090325

Vilken härlig vårdag det är ute idag! Kanon skönt väder, blåser knappt någonting och solen har skinit hela dagen! Nice price! Kul att man bara sitter inne framför datorn...Hrm, man borde kanske passa på att gå ut nu men tyvärr så har man plugg som hindrar en, i vanlig ordning..Idag är det lite svenka som ska göras färdigt, personligt brev och såna grejer, studiejournaler osv.

Hade träning imorse, as soft träning! Vår tränare är precis hemkommen från Italien och hade spanat in bl.a. Chievos träningar..så vi fick värma upp på italienskt sätt idag. Därefter körde vi lite man-man övningar och sedan var det positionsanpassat. Hur härligt som helst att träna imorse, solen sken och det värmde på ganska bra! Definitivt inte lika kallt som det var på träningen igår, buurrr! Fryser bara jag tänker på det.

Nu sitter jag här hemma med min converse skor, känner lite om dom verkligen sitter bra och så. Finns inget värre än skor som är obeväma. Bytte dom förra veckan till en mindre storlek för att dom var lite för stora, tog hem dom nya och gick omkring i dom här hemma, men då är dom för små istället...Gick och bytte tillbaka idag igen. Att det aldrig kan vara bra, haha. Men det är skönare att gå i för stora skor än i för små, kan ju lägga i en extra sula eller nått.

Iskallt.

Buuuuuurr. Fy tusan vad kallt det är ute. Kom hem från träningen för en stund sen, sitter här med en tallrik fil och ett par mackor (-igen.) Med andra ord så blev det ingen riktig middag för mig idag. Men det såg inte så gott ut, inge gott att varma på maten som dom åt tidigare. Hehe.
Jaja, träningen gick väl okej, lite segt sådär. Men jag genomförde hela träningen helt frussen. Trodde jag hade klätt på mig ganska bra men icke. Svinkallt är det ute! Jag menar, jag hade ändå värmebyxor, underställ, jacka, mössa, vantar, och träningsoverallsbrallorna hade jag på mig till en början...skulle behållt dom på hela träningen. Nej, nästa gång blir det tamejtusan dubbla underställ!
 
Fick en stenhård boll i rakt i ansiktet av Amanda, FY SAAAAAAATAN vad det sved! Kallt ute, frussen i ansiktet plus en iskall hård fotboll rakt i fejjan. AAAAAAAAAAJ. Inte skönt. Sved sjukt mycket alltså. Kände mig helt förlamad i kinden, haha. Hällde på varmt vatten när jag kom hem. Auooch.

Nu ska jag göra några fler mackor, sen kolla på sporten och därefter ska jag sova. Godnatt!

090324

Ska man kanske åka och träna ikväll? Uteträning idag, men det blåser ju som fan...och jag har inte ätit något. Får väl ta nå fil och flingor eller så. Träningen börjar kl 19, så jag är tveksam på om mamma kommer hinna hem och fixa käk. Alltså tro inte nu att jag är nån bortskämd liten snorunge som bara väntar på mat utan att göra någonting själv...det är mer åt det håller att jag inte kan laga mat, haha..jag vet uppriktigt sagt inte hur man gör. Det jag klarar av att göra är typ makaroner. Fast det handlar nog mer eller mindre om att jag är LAT. Skippar alltid köttbullarna till makaronerna för att det är "jobbigt" att steka, tar för lång tid..Pastan behöver man bara sätta på och låta den koka, sen kan man ju gå och göra andra grejer. As skönt, lagom jobbigt liksom.
Fast ibland orkar jag inte ens göra det..som idag, så sånna dagar blir det fil till middag! Hur i heeeelvete ska det gå när jag flyttar hemifrån? Färdiglagad mat från ICA varje dag? Jag kommer gå under. Om mamma ens kommer tillåta mig att flytta hemifrån på grund av just den orsaken..Hon kommer hålla mig hemma tills hon vet att jag kommer överleva på maten jag äter.

Nu är det fil och flingor som gäller, därefter fotbollsträning! Wiho!

090323

GRATTIS SANNA I EFTERSKOTT! Fan vad jag skäms. Brukar vara bäst på att komma ihåg födelsedagar men nu glömde jag helt bort. Kanske har att göra med att jag har jobbat asset av mig dom senaste fyra dagarna och det har kommit bakom tankarna. Hm! Men det är ändå ingen ursäkt...Men hur som helst, glömde gjorde jag och jag får säga Grattis i efterskott ännu en gång!

Sitter hemma nu, kom precis hem från tandläkaren, dom la på lite flour på tänderna för att det ilar så mycket ibland. (Tror jag i alla fall?)
Är jättejätte trött och funderar på att gå och vila en stund...Kom hem sent igår, runt kvart i tolv, kom inte i säng förrän halv ett och sen upp tidigt idag. Känner mig helt slut i kroppen, huvudet och jag fryser som bara sjutton..Kan hitta tusen tecken till som tyder på extrem trötthet.

Ska äta något och sen ta en liten powernap.

Vilken dag...

Vilken dag jag har haft! Helt otroligt, den har varit jättebra men har nog inte varit så arg och sur som jag var på väg hem från jobbet på länge..Hade tajmat in stängningen precis lagom för att hinna med tåget hem, allting gick enligt planerna tills vadå? Ja vad tror ni händer? Dörrarna utifrån gaterna är trasiga, dom öppnas inte, det hade nyligen kommit in en flight med massa människor också, det blir trängre och trängre och varmare och varmare. Småbarnen gråter och allt var KAOS.
Jag missar såklart tåget och står och väljer mellan att vänta på nästa tåg eller ta bussen. Bussen gick tjugo minuter före tåget MEN bussen jag måste till Knvista, går den? Jag ringde hem till mamma och bad henne kolla upp det, den skulle tajmat prefekt med bussen jag kom med så jag övervägde att ta bussen istället för tåget.
5 minuter senare när jag sitter på bussen ringer pappa och säger "Eh...hörrudu....det går ingen buss förrän 22.08..." (Vilken var mer än en halvtimme senare) "SKOJJAR DUUUUUUUUUU??" säger jag.

Så lilla stackars Therese fick gå 3 km hem i mörkret (Mamma och pappa hade druckigt vin med Niclas föräldrar som var här på middag). Jag var så jävla arg att jag grät hela vägen hem, hahaha. Det var kallt, jag var trött och hungrig och jag var bara så jävla irriterad över att dom inte kan kolla en buss tidtabell ordentligt så det brast ut i tårar.

Men förutom min hemfärd har jag haft en jättebra dag! Inte en lugn stund på jobbet vilket gjorde att tiden rullade på ganska bra och vips så slutade jag helt plötsligt. Lejla från en annan affär kom förbi och skulle byta mig på rast, dock bara 15 minuter innan jag slutade så det var ingen större idé att ta någon så jag gick bara och hämtade en bulle och pratade lite med henne ett tag innan jag stängde igen butiken för idag.

Imorgon jobbar jag igen, gud vad duktigt jag har varit dom här dagarna! Har jobbat torsdagkväll, fredag, idag och imorgon! Men som jag nämnde tidigare idag, jag trivs jättebra!


090321

God morgon!

Ingen sovmorgon blev det här inte, Danijela från jobbet var sjuk och frågade om jag kunde jobba idag och imorgon och det var jag snäll och tog. Stackarn var sjuk ju. Lite bittert då jag hade sett fram emot att ta helg och vila lite. Men jag har ändå inget att plugga eftersom religionsprovet blev flyttat till efter lovet. Det är ändå rätt kul och jobba, tycker det är skönt. En härligt atmosfär med mycket glada människor.

Just nu sitter jag här och äter lite frukost, ska strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning för jobbet.

Ha en bra dag!

Trötter

God kväll! Har precis kommit ur duschen. Är hemma nu efter lång dag på jobbet som började med stress, varor från lagret kom och skulle packas upp samtidigt som det var kö ända utanför butiken. Hade hört innan att fredagar brukar vara en dag då det är mycket folk och så, men att det skulle vara såhär mycket trodde jag aldrig. Haha, nu låter det som det har varit 1000000 som har handlat hos mig..
De två sista timmarna var som vanligt lugna, kanske max fem personer inne under den tiden, fixade lite, gick och hämta fika och snackade med grannarna istället.  

Nu sitter jag här framför skärmen med en kopp varm oboy och ett par mackor och myser med morgonrocken på. Är ganska trött. Ska sova strax, ska ta en låååång sovmorgon imorgon, ska verkligen ta och sova ut, ingen klocka ska ställas.


090320

God morogn!

Sitter här med ett glas oboy och två mackor, ska strax hoppa in i duschen och åka iväg till jobbet vid elva tiden. Kunde inte riktigt sova igår, var jättepigg fast jag kände mig helt slut. Mycket tankar kankse..Trodde att jag skulle somna så fort jag la huvudet på kudden, men jaja, tillsist somnade jag i alla fall och nu är jag vaken igen, haha.
Mamma fyllde ju år igår och hade fått en ny mobiltelefon av pappa! Jag vill också ha! Men mitt abonnemang går ut i sommar, då får jag ny.

Mamma tog förövrigt med mina converse skor tillbaka till affären idag för att byta dom till en mindre size. Galet stora i storlekarna är dom! Jag brukar ha 36-37 i vanliga fall, 36 brukar sitta som en smäck, men nu måste jag prova ett par 35or. Galet?Ja. Har aldrig haft så små skor någongång! Börjar komma ned i Ronas storlekar, hahaha, den lilla gumman har typ storlek 33! Haha, miniii fötter!

Nej nu är det duschen annars kommer jag missa tåget!

090319

Home from work! Pheew vilken lång dag! Började dagen halv 10 med naturkunskap i skolan och slutade på jobbet klockan 23. Däremellan hann jag avverka ett prov i internationell ekonomi! Så jävla skönt att ha gjort det, slippa ha det i tankarna. Nu väntas nya prov istället, geografi nästa vecka, haha, att det aldrig tar slut...

Snart är det läggdags men tänkte först kolla igenom lite facebook, lite bloggar, lite av varje helt enkelt. Äta något, sen ska jag sova som en gris innan jag vaknar igen runt 9.30 för att gå till jobbet.

Idag fyller förresten mamma år! Grattis mamsen! Har inte varit hemma på hela dagen så jag har inte hunnit att gratta henne, och nu har hon gått och lagt sig..Men jag skickade iväg ett grattis-sms innan jag gick till skolan.

Italiensk köttfärssås.

Tudeloo! Sitter här med en kopp chai te, sweet chili. Jäkligt gott är det faktiskt. Har tagit en paus från plugget, har suttit med det as länge så jag tyckte att jag förtjänade en liten rast.
Åt spagetti och köttfärssås till middag, mamma betonade starkt att den var gjort på italienskt vis. Fråga mig inte vad skillnaden var för det har jag inte en aning om, men mycket godare än hennes vanliga var den i alla fall!  

Jaha, hur går det med plugget då? Jag kan säga så mycket som att jag är jävligt seg i hjärnan idag, känns som det går in men glöms bort när man börjar läsa på nästa rad. Brist på koncentration. Vill att det ska vara torsdag och klockan är 16.00, då är provet inlämnat och jag kan ta helg! Mer eller mindre i alla fall, ska åka och jobba direkt efter men det är inte särskilt ansträngande. Så jag kallar det helg, bara för att det inte ska låta så jobbigt!

Rasten är slut, back to studies.

090318

Det absolut sista jag vill göra en dag som denna är att sitta inne och plugga. Bokstavligen, det suger, hårt som fan. Solen skiner och det går typ inte att få härligare väder i mars månad. Det är surt som sjutton, men vad gör man inte för skolan? Nej, precis, bara att sätta sig ner framför samhällsboken och fortsätta plugga ekonomi, idag igen. Egentligen skulle jag på teater ikväll men känner att jag inte kommer hinna med det, måste verkligen plugga, provet är imorgon. Istället blir det till att kolla på hockey hemma framför teven, kvalserien och AIK-Leksand! Tar lite mindre tid, slipper ta mig fram och tillbaka till stan = tjänar tid!

Imorgon ska jag jobba och likaså på fredag. Åker direkt efter skolan imorgon eftersom jag slutar ungefär 16 och börjar 18, jobbar bara fem timmar så det är luuuurre. På fredag är jag ledig och jag ringde och sa att jag kunde jobba, tänkte att jag skulle passa på, och då har jag ändå helgen fri till annat. Både lördag och söndag, inget plugg och inget jobb! NICE!
      Danijela (schemaläggare) ringde upp mig efter jag hade bokat in mig på fredagen och frågade om jag kunde jobba imorgon också, sa från början nej då jag behövde komma redan kl 14 men när det blev 18 så tog jag det. Fick liksom ett litet pass "på köpet". Hehe.


Internationell ekonomi

Hej å hå! Här pluggas det ekonimi för fulla muggar. Satan vad jag har pluggat..riktigt duktig om jag får säga det själv. Har plöjt igenom kapitlet i läroboken och har försökt sammanfatta vad som står. Har dock ett ex antal sidor kvar, så snart är det dags att fortsätta.

Har nyss ätit middag, blev väldigt sent (ännu senare än vanligt) då mamma var iväg och vaxade benen direkt efter jobbet. Om jag får säga det själv tycker jag att hon är ganska onödig, mitt i vintern liksom? Varför inte göra det till sommaren?

Back to studies now! 

090317

Strååålande väder ute! Riktigt härligt vårväder! Solen skiner och snön är borta! Nu kan man äntligen gå normalt utan att vara rädd för att halka, belastningen från knäna släpper, haha.
Är hemma och äter mellis, skit hungrig, har käkat fyra mackor och är fortfarande inte mätt. Borde ta nå fil eller något kanske.

Första tisdagen på länge som jag gick längre än till ett, vi har ställt in våra projektarbets lektioner men idag skulle vi träffa vår handledare och prata om hur det har gått och så. Och det gick ju bra, vi åkte Vasan och kom runt på en hyfsat bra tid ändå!

Nu väntar plugg, måste verkligen hitta koncentrationen idag, vilket det har varit dåligt med dom två senaste dagarna..

CK

Jag hittade låten! CK-På Rosa Moln! Haha! Njuuuut. Hrm, eller?
Ne den är rätt kass faktiskt.. men eftersom jag nämnde den tidigare tänkte jag
fresha upp ert minne, var ju en hit för ett par år sedan om jag inte minns helt fel.


Tess svävar på moln!

Tog en snabb, snabb, snabb vända på stan med Sanna idag efter skolan, 5 minuter in på MQ sen var det bara att springa iväg till tåget! Vi snackade lite om helgen och hon sa att jag svävar omkring på moln, och det stämmer faktiskt! Jag går och lever i en galen värld just nu. Kan tyvärr inte berätta för er än, men hoppas på att kunna göra det inom en snar framtid, haha. Men något jag kan berätta är att jag är så jäkla glad! Har inte varit gladare på länge, mycket länge...Och det är ju något att glädjas åt, eller hur? Hehe.

Slutade tolv idag, mucho nice! Har ju bara två lektioner på måndagar så den sitter fint! Nu väntar samhällsboken på mig...Prov i internationell ekonomi på torsdag.



"På rosa moln svävar jag omkring och jag njuter av alla
vackra ting å jag tänker aldrig mer komma ner, jag tänker
stanna här förevigt, evigt, evigt."
Haha kommer ni ihåg den låten?

Kvällspromenad

Alltså fy skäms på mig nu, jag har inte pluggat någonting alls idag...Var ute och gick imorse sen satt jag vid datorn och sen kollade jag på hockey, därefter var det middag och sen promenad igen. Ja, jag och R tog en liten kvällspromenad, har så mycket att prata om hela tiden. Haha.
Nu sitter jag hemma med en tallrik fil och ett glas juice, väntar på att sporten ska börja och efter den är det plugg i två timmar innan jag ska sova! Måste börja plugga idag eftersom vi ska på teater på onsdag kväll och kommer därför inte hinna plugga något då. Så jag har drygt två dagar på mig, lite idag, imorgon och på tisdag.

Underbart!

Kom precis hem från en promenad med Rona. Var ute och promenixade i en timme ungefär, jätteskönt väder! När solen kikade fram drog jag iväd ett sms till R "Det är jättefint väder ute! Vill du gå på en promenad och få lite solljus på huden?" Känns som det var en evighet sen man såg solen sist och nu hoppas jag verkligen på att våren kommer! Ett vårrus sprider sig genom kroppen och det var så skönt att kunna plocka fram vårjackan ur garderoben och inte frysa i den! 




 Hoppas på att få se lite flowers längs vägkanterna snart!

090315

God morgon!

Gud vad jag har sovit gott inatt! Vaknade alldeles nyss så jag har verkligen fått sova ut, sov inte så bra igår natt men nu är jag pigg och glad! Kollar ut genom fönstret och ser lite blåa "fläckar" på himlen! Wiho! Det var inte igår! Hoppas solen kommer fram också!
Ska snart duscha och äta frukost, därefter vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Plugga? Aa lite, måste läsa igenom lite och se vad provet handlar om, känns som att jag inte har någon koll. Eller alltså..provet är om internationell ekonomi men jag har glömt vad vi har gått igenom på lektionerna. Tänkte skaffa mig ett litet hum.
Annars ska jag nog bara vara hemma och kolla på lite fotboll och så.

Nu - Frukost sen dusch!

You spin me right round

You spin me right round, baby
right round like a record, baby
Right round round round
You spin me right round, baby
Right round like a record, baby
Right round round round

Snacka om att det vimlar av känslor i min kropp! Dom flesta är positiva men har ändå dåliga vibbar på känn..


090314

Hej på er! Hur mår ni? Jag mår bra, ganska trött och seg men annars rullar det! Var och besökte en vän inne i stan igår kväll, blev lite ändrade planer... var ju tänkt att jag bara skulle slappa framför soffan egentligen. Men så blev det inte utan jag åkte och besökte denne person som jag tänker hålla hemlig och det var mycket trevligt! Galet längesen vi träffades så det var verkligen nice!   

Nu är jag hemma, har precis duschat och så, börjar bli lite hungrig så jag hoppas det blir mat snart! ;)

090313

Fredag den trettonde. Spoooky. Var inte längesen det var det tycker jag, förra månaden typ. Det inträffar väl inte så jätte ofta kanske..Jag har faktiskt inte en aning. Hehe. Jaja, hur som helst så är det i alla fall fredag idag och det innebär HELG! Har haft en jäkligt skön vecka måste jag säga, har slutat vid tolv varje dag förutom igår då jag gick till fyra, den var väl lite tyngre men annars har det varit en kanon vecka alltså.
Anledningen till varför jag slutade tolv istället för fyra idag är på grund av att fotbollsträningen blev inställd. Åkte till Gränby Centrum istället och shoppade ett par nya skor! Ett par låga vita converse blev det. Perfekt till sommaren! Åh vad jag längtar efter sol och värme!

Hade prov i religion och kristendom idag, tror att det gick hyfsat bra, jag hoppas det i alla fall, första delen gick bra, andra B-delen strulade jag nog till det lite lätt. Men det kändes bättre än förra provet (judendomen) i alla fall.

Idag och ikväll ska jag bara chilla järnet, vara så där riktigt slapp och inte göra ett skit för mycket. En chips påse, choklad, mysbrallor och en soffa med en filt i är allt jag behöver ikväll!

090312

God eftermiddag! Kom nästan precis hem från skolan, lång dag idag. Slutar fyra, buhuhhh. Men nu är jag hemma och ska snart sätta igång och plugga. Prov i religion imorgon! Plugga plugga plugga. Men orkar inte sattsa den här gången faktiskt, sist spelade det ingen roll och man pluggade för MVG, det var ändå egna tankar i slutet som var avgörande. Så jag sattsar på att lära mig basics denna gång så sparar jag på hjärnan. Hehe.

Imorgon är det fredag! Fan vad skönt det ska bli med helg! Har troligtvis träning imorgon om den inte blir inställd, men det ska bli skönt att träna lite också.

Changes we like!

Sho sho sho!

Det har skett en förändring i Thereses liv, hon har inga problem med att låta datorn vara när hon pluggar numera. Känner mig ganska duktig faktiskt! Förut smög jag alltid iväg till datorn titt som tätt men nu idag har jag kanske bara gått i från 2 gånger. Känner mig duktig, och man får faktiskt ett helt annat flyt i plugget.

Har pluggat i stort sett ända sen halv tre tiden, förutom att jag åkte med pappa ned till ICA och köpte lite godis, (plugg-energi!!) sen blev det en telefonpaus på en timme ungefär. Är nu färdig med min sammanfattning av kapitlet i boken, har skrivit ned allt jag tycker är viktigt så nu är det bara att läsa igenom dom och plugga på instuderingsfrågorna och sånt.
Blir inge mer plugg ikväll, champions league börjar om en timme. United-Inter! Ögongodis, oh yeah!

090311

Kom hem från skolan för en timme sen ungefär, blev en kort dag för mig idag. Ingen träning imorse, började därmed 10.30 så blev lite sovmorgon, somnade som tur va om efter allt messande imorse! Haha.
Skolan "stängde" klockan 12 idag på grund av att man skulle stänga av varmvattnet så vi fick inte någon mat och därför fick vi gå hem. Skulle egentligen ha slutat 14.45 idag. Så den var nice!

Nu vankas det plugg, religion idag också!


Vilken morgon...!

Här sitter man och har gått upp helt i onödan...skulle egentligen haft träning nu på morgonen men den blev inställd pga av all snö, dom har nog inte hunnit ploga planen ännu, så det blir svårt att spela fotboll i flera dm snö! Det skulle dock vara jävligt roligt men det är en annan femma, haha.
Stressade hur som helst upp för jag hade försovit mig lite, tittade ut genom fönstret, snöar fortfarande...(hela dagen igår med). Tänkte att träningen eventuellt skulle bli inställd, drog iväg sms till massa folk och tillsist också till min tränare. Och fick därmed bekräftat att vi inte har någon fotbollsträning idag, vilket inte var helt oväntat.
Det som svider lite är att jag sitter här hemma, påklädd, har ätit frukost, har blivit pigg så kommer nog inte kunna somna om. Men det är nog värt att göra ett försök så jag kryper nog ned i sängen igen nu....


Högskoledag

Hej där!

Är i princip ledig idag, var in till Uppsala Universitet och kikade runt lite. Träffade på Emelie där, skönt att slippa vara ensam. Även fast det bara var att gå in och lyssna och sen tack och hej. Men vi gick runt och kollade lite grann innan vi blev hämtade. Eller ja, min pappa hämtade mig och hennes far hämtade henne.

Jag och pappsen åkte upp och hälsade på farmor, det var ett tag sen och vi tänkte att hon behövde lite sällskap en sån snöig och jobbig dag som denna!  Måste vara jobbigt att vara gammal och ranglig sådana här dagar....Farmor är ju livrädd för att halka, stackarn. Passa på att lev livet mina vänner, snart är även vi där. Nejmen, usch vad jobbigt det där lät...Haha, det är väl förhoppningsvis ett tag kvar dit.

Nu ska jag äta något, sedan plugg!

Uppsala Universitet

Imorgon ska jag troligtvis till Uppsala Universitet och lyssna på någon typ av föreläsning om olika kurser och så, tror att jag ska gå på den om Sjuksköterskeprogrammet, tycker sånt där är skit spännande! Kroppen är sjukt häftig, som en stor maskin egentligen...Haha jag avbryter mina spekulationer där för annars kommer det urarta helt och hållet. Har dragit dom här resonemangen med mamma och hon bara suckar och tycker att jag är psykiskt störd eller nått.
Nä, men aa, det är det som tilltalar mig mest just nu i alla fall. Läkare skulle också vara roligt men tror inte att det är min grej riktigt...gräva inuti kroppen bland slemmiga, blodiga kroppsdelar...Nä i så fall känns sjuksköterska bättre, eller typ barnmorska, äsch jag vette tusan vad jag vill bli! ....I och för sig kan jag inte riktigt se mig själv gå runt på ett sjukhus med en vit rock på mig överhuvudtaget..

Moving on

Har blivit helt förälskad i den här låten med Sarah Dawn Finer. 
Har dock inte sett ett enda avsnitt av Melodifestivalen, men min syster lyssnade på den häromdagen och nu sitter jag och kör den på repeat hela tiden.


Congratz!

Idag fyller min käre vän Ylva år! Grattis på födelsedagen din lilla fis!


090309

Gissa vem som fortsätter in på det trötta och sega spåret? Yes, rätt, det är jag. Fattar inte hur jag kan vara så trött, det beror säkert på den tråkiga årstiden. Längtar till sommaren!

Har varit en lång dag idag, eller den har känts lång...Slutade som vanligt men jag och Lovisa stannade kvar i skolan och pluggade religion. Svarade på frågor som vi har fått ut, det tog sin lilla tid men det var värt att göra dom. Känns som man har fått en övergripande bild nu, men det är galet mycket att plugga in. Ska försöka läsa igenom så mycket jag hinner idag, kolla igenom lite anteckningar och så.

Ska dricka lite oboy nu, så kanske jag piggnar till. Eller jag blev sjukt sugen på kladdkaka, lär baka en! ;)


WIPEOUT

Kollade lite på Wipeout idag, hahaha, as skönt program ju! Som stadskampen ungefär, om ni minns det? Rå diggade det programet när det sändes. Och nu några år senare kommer Wipeout som ett litet komplement, men jag måste nog tyvärr säga att stadskampen var bättre. Även fast det här programmet också är skönt, men ja, ni fattar vad jag är ute efter.
Det lite dåliga är ju att det sänds samtidigt som sporten....så man hinner ju bara se halva programmet. Bad bad bad.

Sjukt trött är jag, börjar bli till en vana känns det som..Vad är det som gör en så satans trött? Skolan? Vintern? Träningar? I don't knoooow. Men vad jag däremot vet är att jag ska äta lite kvällsmellis och sedan gå och lägga mig!



Sökte på wipeout på google och bl.a. denna bild kom upp, den såg häftig
ut så klippte in den istället för en bild på tv-serien Wipeout. Och så har 
jag faktiskt alltid velat lära mig surfa, det ser jäkligt häftigt och roligt ut.
AVD. Onödigt gagg. 


Internationella kvinnodagen

Såg på blogg.se startsida att det är internationella kvinnodagen idag, hade jag inte en aning om faktiskt. Men aa, grattis på kvinnodagen alla kvinnor! Hehe.

Har suttit och skrivit om projektarbetet i loggboken på förmiddagen, tog en satans tid, var mycket detaljer som skulle med så det tog sin lilla tid. Nu har jag suttit med religionen en stund, hittade ett papper med instuderingsfrågor, började med dom, har gjort fyra frågor och tänkte ut och springa nu! Har satt ipoden på laddning och ska byta om nu.



090308

God morgon!

Snacka om att jag har sovit gott! Slocknade på en gång i min nybäddade säng, man borde bädda nytt varje dag för det är så skönt med nya sängkläder! Gick och la mig mig runt elva och sov till 10. Har nog inte sovit så mycket på länge och det känns som jag hade kunnat sova flera timmar till, därför ställde jag klockan. Har en del saker att göra idag så jag ville inte sova bort hela dagen. Ska plugga lite, skriva i loggboken för projektarbetet, kanske läsa igenom lite i religionen, eventuellt ut och spinga en vända, och säkerligen träffa R en stund, sedan är det ju söndag och då vet vi alla vad som väntar? Yes, lite fotboll också! Tänkte i alla fall se Milan-Atalanta vid tre tiden.

Är sjukt hungrig så nu blir det frukost! =)

090307

Schliiiten Therese. Har jobbat idag, är galet trött. Började kl 7, böööh. Var iväg med Rona till ett par kompisar igår kväll, kom väl inte hem förns tolv snåret, där omkring. Kom i säng vid 1. Sjukt trött när väckarklockan ringde imorse, kl 06.00. Den är skön va? Vilken sovmorgon såhär på en lördag! Det är nästna en timme tidigare än jag går upp när jag ska till skolan. Men det var trevligt igår så det var nog värt det, var lite jobbigt att komma upp men efter jag hade varit vaken en stund så försvann tröttheten, kände mig pigg hela dagen men på bussen påväg hem från jobbet var jag tvärdöd, ville inte gå av, bara sitta kvar och fortsätta "halvsova". Men det gjorde jag inte, haha, mamma hämtade mig vid bussen och när jag kom hem fick jag nå ryck och började städa, dammsög, vädrade och grejade. Därefter tog jag en vaaaarm dusch och efter det dog jag. Har legat på soffan ända sen dess, har inte rört mig ur fläcken sen typ 5. Finner inte ord för hur skönt det var och bara ligga och inte göra nått, jag var typ för trött för att överhuvudtaget orka tänka. Hehe...

Nej, nu är det sängen som gäller, godnatt!


Nedgrävd i böckerna

Kom precis hem från skuuulan, seg dag. Mycket håltimmar. Men skit i det nu...kommer sitta nedgrävd i naturböckerna resten av dagen och kvällen...


Intensiva veckor

Jahapp då kör "helvetet" igång snart då. Så där jobbigt mycket i skolan, så jobbigt att man nästan vill skjuta sig själv. De tre kommande veckorna kommer bli tunga, naturprov denna vecka, religionsprov nästa och veckan därpå geografi och samhällsprov, ett svenska reportage om "vad livet har lärt mig" ska lämnas in veckan innan påsklovet. Yeah! Fan va kul! ...Eller är det verkligen det? Nja, inte riktigt va.
Men det är bara köra järnet och plugga på.

Hade träning imorse, skit rolig träning! Började med lite vändningar och så, sen avlustade vi på mål med vändingarna som vi jobbade med tidigare under träningen och efter det spelade vi match! Nice nice nice. Börjar bli roligare träningar nu!
Har träning ikväll också, fys. Får se om jag går, har som sagt jäkligt mycket att plugga...

Känner mig rätt seg idag, var jättetrött igår också och gick och la mig redan efter Mästarnas mästare. Ska försöka hitta något med socker så jag orkar plugga, för idag blir det verkligen till att plugga. Ligger efter i mina tidsplaner...Kör på samma grej igår som idag, alltså; stänga av datorn!

Paus.

Pluggpaus. Har suttit och pluggat i stort sett i ett sträck sen kl 16. Eller kanske halv 5, någonstans där omkring. Stängde av datorn annars hade det blivit halvdant gjort. Men nu när jag tänker efter har jag inte hunnit med så mycket som jag trodde. Har sammanfattat och läst igenom lite, men har sjukt mycket kvar. Får ta i tu med det imorgon. Har tagit en liten paus, sitter och kollar på Mästarnas mästare och ska läsa igenom kapitlet sen igen, innan jag går och lägger mig. Om jag orkar....

 

090303 - CURLING

Har inte varit i skolan sedan i fredags, igår var jag ledig och idag har jag inte hunnit dit. Första lektionen hade vi idrott och skulle iväg och spela curling! Något jag aldrig gjort förut men det var faktiskt väldigt roligt måste jag säga! Överträffade mina förväntningar, helt klart. Trodde att det skulle vara en pina rakt igenom, att det skulle vara jättesvårt och att man bara skulle halka omkring. Klart det var svårt och visst halkade man men det var ändå roligt! Svåraste med hela "sporten" var tajmingen, klurigt att veta när man ska börja sopa framför stenen och hur fort stenen egentligen gled fram, det behövdes inte så mycket kraft. Skulle lätt kunna göra om det, och i så fall blir det mera kläder på den gången för det var jävligt kallt inne i hallen, en jacka och ett par vantar hade behövts. Kanske rätt självklart att ta med sig vantar och såna basic stuff men jag hade inte tankarna på det alls.

Efter vi var klara med curlingen åkte vi till donken och käkade lunch, därefter bar det av till Akademiska och blodcentralen. På blodcentralen skulle vi på studiebesök och det var intressant, vi fick se vad som hände "bakom kulisserna", vad man gör efter att blodet tagits från blodgivaren. Alla de olika processerna. Vi fick även se blodkylen och det fanns inte alls mycket blod, jag ska lätt bli blodgivare! Man gör det bara tre gånger om året om man är tjej och fyra gånger om man är kille. Inte alls mycket. Hon som visade runt oss berättade att det kan gå åt mellan 50-100 liter blod för en stor opreation, det är mycket som helst ju! Tänk vad värda just mina blodpåsar blir. Ska kila in där någon dag och anmäla mig!

Plugg nu!

Snöstorm

Jaha, vad hände med alla vårtecken? Snön smälte, solen sken och det började bli lite varmare. Nu är det nästan snöstorm, blåser som fan och det snöar mer än det gjort på hela vintern...Mina förhoppningar om vår och sommar försvann direkt. Damn. Men jag får se fram emot Grekland om 3 månader istället! Ser ljuset i tunneln! ...Eller vad man nu brukar säga. Haha..

Ge mig sommar!













Brist på koncentration

Har suttit med naturböckerna ett par timmar nu och försökt svara på ett ex antal frågor, närmare bestämt 48 stycken. Jag har suttit med dom i drygt två timmar nu och jag har kanske svarat på tio stycken. Hallå? Vart har koncentrationen tagit vägen? Inte vet jag, men den vill inte samarbeta med mig idag. Himla jobbigt då jag verkligen borde börja plugga. Ibland blir det såhär, och det brukar tyda på att jag inte behöver börja plugga än. Jag känner mig fortfarande ganska lugn inför provet så det är ingen större idé att jag tvingar mig ned i böckerna, ger ändå inget resultat. Får prova senare.

Hittade en kexchoklad i kylen! Wey! Den kanske kan hjälpa mig att få fram lite energi.


090302 - Grekland next!

Precis hemkommen från stan, har varit in och fixat lite småsaker. Lämnat tillbaka böcker på stadsbiblioteket, kollat på skor, både fotbollsskor och vanliga skor. Kollade främst på ett par vita converse men det fanns inga i min storlek...Men dom skulle få in nya nästa vecka så jag får kika in då istället. Och vilka fotbollsskor det blir den här säsongen står också klart, blir troligtvis Adidas Copa Mundial. Mina röda predator ställs på hyllan, haha, snacka om utslitna skor, men det var dom bästa jag någonsin haft. Hoppas att Copa är lika bra.

Och sist men inte minst så har jag bokat resa till Grekland! Nu är det klappat och klart, Grekland den 9 juni, fyra dagar efter studenten sticker vi iväg en vecka. Och några månader därefter åker jag till Malta! Wiho! Kommer bli en dunder sommar! Sedan blir det nog lite andra "små-semestrar" som Gotland, skärgården osv. Lär bli nice!

Nu väntas plugg, har prov i natur på fredag, på människokroppen, matspjälkning, lungor, hjärtat och sånt. Det är väldigt intressant så jag hoppas det går lätt att plugga till! Dock väldigt mycket att lära in....


Ledig imorgon!

Ledig imorgon! Långhelg, sköönt! Första gången man kan kolla på Fotbollskanalen Europa en söndags kväll, brukar alltid sova vid den här tiden annars, men eftersom man får sovmorgon imorgon så varför inte kolla på det? Får ta chansen liksom, hehe.

Blir däremot ingen slappis-dag imorgon, har en del "ärenden" att uträtta på stan. Haha, vad vuxet det lät! Ska möta upp Rona runt 10.20 tiden och ta tåget tillsammans in för att gå in till Ving för att prata och boka resa! Vi ska åka till Grekland direkt efter stundenten, kommer bli galet skönt! Skönt att ha något att se fram emot, sol och värme! Saknar verkligen sommaren, sköna sommarkvällar med grillningar och promenader, massa fotboll, och beach volleyboll! Ge mig nu! Blir två utlandsresor i sommar, en till Grekland och en till Malta med familj och vänner till familjen! Åker ner för semester men också för VM-kvalet som spelas där den 9 september.

Efter Ving ska jag gå på jeans och sko-jakt, behöver ett par nya tygskor, kanske ett par till converse, mina marinblå är helt försvunna...Men i så fall blir det ett par vita denna gång! Galet bekväma skor, funkar dessutom i alla lägen! Passar bra till det mesta.

Fotbollskanalen nu, sen natt-mellis därefter blir det sängen!

090301

Första mars! Satan vad tiden går fort! Kändes som det nyss var nyår och januari. Men det är ju bra att tiden går fort, jag menar, månaderna till studenten blir bara färre och färre. Wihoooooo! Längtar! Men ändå, kommer ju bli helt tomt utan skolan. Ut i vida världen. Allvaret börjar.

Sitter framför teven och kollar på VM i skidor. Kikade på Vasaloppet tidigare, de sista tre milen. Galet fort dom åker! Han som vann kom i mål på 4.17, jag kom i mål på 4.15. Haha, och jag åkte bara en tredjedel av det dom åker!

Härligt väder ute idag! Jag och pappa ska ut och gå i det fina vintervädret! Så nu ska jag borsta tänderna och sen blir det promenad!

Hej å hå.......

Hej å hå, här är det fest för fulla muggar. Pappa har några gamla polare här hemma och Rolling Stones och Woodstockfestival-dvd:er spelas på högsta volym. Jag blir galen! Inte ens nån idé att jag försöker sova.....
Ska leta efter öronproppar......

RSS 2.0