Söndag

Då var det söndag igen. Och något som jag kom på nu är att det är ju faktiskt första advent idag! Hade jag helt glömt bort! Hrm, vi brukar alltid adventsfika men ingen i familjen har nämnt något om advent eller nått. Alla kanske har glömt det? För vi har ju faktiskt haft fullt upp i helgen och framför allt idag då vi har målat som tusan! Är helt död i armen, särskilt i handen..Man får skit ont ju, nästan sådär ont som man får av att ro. Men thank god så blir det inte så mycket mer måla nu för nu är vi nog klara (hoppas jag?!) Orkar inte med dom där stora rollarna och dra dom upp å ner hela tiden. Att måla är fanemej mycket jobbigare än vad man tror, åtminstone trodde jag det var skit enkelt.
I veckan kommer några gubbar och ska lägga nytt golv, åh! Det kommer bli så fint däruppe! Längtar tills allt är färdigt, alla möbler uppe och allt.

Oki, gårdagen, ni vet jag skulle ju på födelsedagsfest. Det var jätteroligt faktiskt! Himla kul att komma ut och dansa av sig lite. Som sagt, det var evigheter sen. Det var lite roligt när vi skulle åka hem för vi hade beställt en taxi för 5 personer och så kommer det en bil som tog 4, och vi sa att vi kunde sitta i knä eftersom vi inte skulle åka så långt. Men chaffisen ville inte gå med på det..Och Rona lackade och började kaxa som fan, haha jag tog henne i armen och sa "kom så går vi istället" Vi började gå. Vi hann komma 20 meter innan taxin stannade och vinkade in oss bilen. Antar att han fick lite dåligt samvete. Haha gumman blev lite het på gröten där! Hahaaaaaa!

Fullt upp

Yes mam, i'm really busy this saturday.  Ska göra hela tre olika saker idag (inte vanligt för att vara mig)
1 måla
2 baka peppiskakor och kolla på någon julkalender med Jullan
3 födelsedagsfest
Det kommer bli stressigt som satan emellan julia och ferren för jag kommer ha jättelite tid att fixa mig iordning på. Jag satt med mamma vid teven nyss och sa "det kommer bli så stressigt om jag ska gå på den där födelsedagsfesten...kanske ska skippa den?" mamma kontrar med: "nej! Ut och ha lite roligt! Det enda du gör är att sitta inne och plugga hela tiden" och mammsen har rätt, som alltid, det var jätte längesen jag hittade på något. Men det finns fanemej inget bättre än att vara hemma och bara deeeeega.

Igår var jag på bio med Rona, vi såg filmen Sex Drive, rätt äcklig ibland men den var skit rolig annars! Roligare än jag hade förväntat mig faktiskt! Men det var roligt för jag har inte varit på bio på eviiiigheter! Tur att man har vänner som tvingar en att följa med och hitta på saker ibland, annars hade jag ruttnat! Hehe.

Okej okej, jag som har en sån fullspäckad dag borde kanske ta och borsta tänderna och sätta igång och måla istället för att hänga här!

Onsdag

Har haft en ganska bra idag, lite halvdryg med tanke på en håltimme vi har vid lunch, men vi tog oss igenom den med lite plugg. Har naturprov på fredag så det är väl dags att sätta igång att plugga strax, men jag tänkte skriva lite om dagen först.
Började med fotbollsträning, ÄNTLIGEN fick vi komma in och träna, fötterna blir som isklumpar ute! Ganska rolig träning, lite teknik, avslutsövningar. Sedan i skolan hade vi svenska och där läser vi August Strindbergs Fröken Julie. Ganska roligt faktiskt, satt i helklass och läste repliker ur den. Därefter hade vi geografi där vi har börjat med ett nytt moment, om befolkning. Känns lite mer intressant än dom tidigare avsnitten (som var geologi och kartografi).
Sen var det håltimme med plugg och därefter samhällskunskap där vi knappt gjorde någonting. Och ja, nu är jag hemma och ska strax plugga natur, lite fysik och kolkemi. Eller rättare sagt så ska jag göra det nu. See you later aligator, höhö.


Galet mycket snö!

Helt sjukt! Såhär mycket som det har snöat dom två senaste dagarna snöade det inte på hela förra vintern! Mysigt med snön, men väldigt mycket mindre mysigt med det här ovädret. Det är kaos, verkligen kaos. Tågen är inställda och försenade, tog över en timme att komma hem och typ en och en halvtimma imorse! Blir galen! Våran geografilärare kom inte till skolan idag för hon satt insnöad hemma och inga bussar gick. Det värsta med att hennes bussar inte går är att vi har prov imorgon och man har ingen större lust att plugga och så blir det inget prov imorgon för att hon fortfarande sitter insnöad...Men man har väl dessvärre inget val kära vänner?

Vi fick för övrigt gå hem tidigare från skolan pga snöovädret. Bussen från skolan var sen och jag satt och hade beslutsångest över vart jag skulle gå av någonstans, skulle jag gå av på stationen innan och få gå lite längre eller åka ända in till stan och slippa gå överhuvudtaget? Det blev det första valet, och jag tackar mig själv för att jag gjorde det, för längre fram stod en buss i en backe som inte kom upp. Om jag hade suttit kvar hade jag i vanliga fall missat tåget men nu var ju det också försenat så det hade väl i och försig inte spelat någon roll. haha, dock visste jag inte det då.

Ok, man kanske ska sätta sig ner och börja plugga, geografiböckerna och papprerna ligger på en hög framför mig..


Sunday morning

God morgon god morgon!

Sitter framför teven med en kopp varm oboy och några frallor. Påminner mig om vår familj på vintern. Haha låter kanske lite mysko, men jag ska berätta lite kort. När vi (jag och min syster) var barn fick vi alltid hem nybakade frallor på helgmornarna, under hela december. Tror det var något hockeylag som sålde för att få in pengar. Det var alltid så mysigt att vakna på helgerna och veta att det fanns såna goda frallor! Efter dom frukostarna gick jag och syrran alltid ut och lekte i snön, byggde iglos och snögubbar! Vilka minnen! Nästan så att man längtar tillbaka till dom tiderna. Jag vill vara barn igen, don't wanna grow up.

Idag ska jag plugga geografi hela dagen, nästan i alla fall,  jag och pappsen kanske ska övningsköra in till stan och köpa färg! Vi håller ju på och målar om lite här hemma, och nu när grundmålningen är klar ska vi åka in och köpa "riktig" färg, blir nog någon beige-vit aktig och sedan någon cool fondvägg! Yes, vi får se vad det blir för något.
Ska sätta igång med plugget nu, kolla i kartböcker och sånt kul......................not

Så jävla sugen på att åka skidor!! 

 

Inflyttningsfeeeest

För ungefär tre veckor sen flyttade min äldre kusin Jessica hemifrån och ikväll ska vi dit och se hur hon bor! Ska bli skit spännande och se hur det ser ut och så. Älskar och kolla på folks lägenheter och hus, så roligt att se hur dom inreder och allt! Kanske kan få lite inspiration själv, jag menar, en dag är det väl dags för mig att flytta hemifrån också. Fyfan..jag undrar om jag kommer klara av att ta hand om mig själv alltså? Hålla det städat och fint är inga problem men det är det där med maten..jag tycker det är sååååå tråkigt att laga mat att jag hellre äter mackor/beställer pizza. Det är klart, nån gång ibland kan man äta mackor till middag (som det ofta blir när jag är själv) men inte varenda dag. Då kommer jag bli sjuk. Känns som att Therese kommer bli kraftigt överviktigt när hon flyttar hemifrån. Lever på snabbmat och mackor året runt! Haha, det låter inte som någon hit..


Världens bästa farmor

The worlds greatest


<3

Buuuurrr

Fy tusan vad kallt det är ute! -5 grader var det imorse och nu när jag åkte hem var det minus 3. Uscha busha..Men samtidigt är det rätt mysigt med snön och allt, nästan lite julkänsla när man har så mycket kläder på sig, man kommer hem och kan sätta på sig sockor och käka pepparkakor, tända smålampor i fönstren som man kan låtsas är julstakar. Guuu så jag längtar till julen! Och jag hoppas verkligen att vi får en VIT jul i år. Skulle vara himla mysigt!

Okej, har varit på SACO-mässan idag, hatar att gå omkring på såna ställen där det är mycket folk, kan vara bland det värsta jag vet. Samma sak att gå på stan på mellandagsrean, allt är bara kaos och man trängs bland 1000000 andra människor. Nä usch, men som tur är dröjer det tills det är dags för den! SÅ jag hinner ladda ;)
Åter till självaste mässan då..vet inte riktigt vad jag tyckte, känner mig nästan ännu mer förvirrad och splittrad än jag gjorde innan. Börjar få lite smått panik, för jag har inte en aning om vad jag vill göra sen. Ingen idé alls om vad jag ska plugga vidare till. Bääh. Flygledare eller pilot skulle vara fett coolt..men jag har inte dom ämnen som krävs, matte och sånt är inte min starka sida. Tyvärr. Skulle verkligen vilja vara ett matte-sccchnille

Sitter hemma nu, as hungrig. Mamma nämnde något om tacos igår så mammsen och pappsen är nere och handlar nu. Hoppas att dom köper hem nå goda kakor...hehe :)

SACO

Saco-mässa i Älvsjö imorgon, halv 9 avgår bussen från skolan så jag hoppas inte att tåget är försenat imorgon inte! Men det skulle väl vara typiskt? Som alltid när man måste hinna iväg med något, oftast är tåget inställt eller försenat och hela dagen blir katastrof. Jaja, nu får vi i vilket fall hoppas att det inte är så imorgon.
Vi kommer vara i Stockholm hela dagen imorgon alltså, tänkte försöka hinna med rätt mycket när man väl är där, fanns en del seminarier som jag skulle vilja gå på, typ naprapat, idrottsstudier i USA.
Sedan när man kommer hem imorgon eftermiddag är det bara att slå upp geografi boken och börja kolla i kartboken..it sucks! Kolla ut vart stockholm ligger, typ 70 grader N och 156 Ö. Låter kul va? ;) Mja...säkert roligare om man har en lärare som kan visa och förklara hur man gör, men hon vet inte ens själv...haha

Ledig

Tjolahoppsan!

Har varit ledig idag, hur skönt som helst med en day off. Gick till farmor i morse och fikade med henne och så, sen efter en, två timmar knallade jag hemåt och började plöja igenom boken Thérése Raquin som ska vara utläst imorgon. Skoja inte vad jag har läst idag alltså, 150 sidor, minst! Har ungefär 10 kvar, känns skönt att ha läst den efter som vår svensklärare alltid har förmågan att sätta dit dom som inte har läst. haha hon måste se på ögonen eller något, för varje gång jag inte har hunnit läst har jag fått nån fråga om boken. När jag har läst så har jag sluppit frågor..

Har varit sjukt kallt idag, i alla fall inomhus, satt i morgonrocken i morse och frös som sjutton, gick och kollade vad termometern visade och det var bara 18 grader! Inomhus! Alldeles för kallt..
Tog ett varmt bad nyss, (idag igen hehe) så nu är jag varm :)

Ska läsa de sista sidorna nu! Sen har jag fys träning, jippie..

Tisdag

Tcheena! Det var ett tag sen jag skrev märkte jag. Har varken haft tid eller tankarna på att skriva, har helt enkelt inte haft någon lust :P Jaha, vart ska jag börja? I helgen har jag bara varit hemma och till mesta dels pluggat, hade prov i internationella relationer i SamB igår. Har ingen aning om hur det gick, blev skit stessad i slutet, för när jag hade två frågor kvar, ni vet såna här riktigt analyserings frågor på 16 poäng, var det 15 minuter kvar! Fick panik! Så jag bara skrev ihop något, blev nog pannkaka av alltihopa, men jag hoppas han förstod vad jag menade i alla fall :)

Ahaja, annars då, har nog inte så mycket mer att berätta, är ledig imorgon och funderar på att hälsa på farmor där på morgonkvisten ;) Nu tänkte jag lägga mig i badet och sätta på lugna favoriter! myyys


Torsdag

Satan i gatan, veckorna bara försvinner! Känns som man inte hinner blinka innan fredan är här! Som alla andra veckor, har även denna gått sjukt fort. Hade nationella i svenska igår och det gick bra, det kändes helt ok i alla fall, satt kvar till 13.20 så jag behövde inte alls stressa. Känns dock som att man bara svamlar i såna uppsatser, typ att man skriver samma sak om och om igen, särskilt i slutet, kanske blev lite tjatigt. Men ändå, va fan, man är helt körd i skallen, inte så konstigt ;)

Hade fys träning igår, det var exakt samma övningar som förra gången och jag vaknade upp UTAN träningsvärk imorse..jag blev helt förvånad och tänkte "är det verkligen min kropp"..Trodde ärligt talat att jag skulle vara död som förra torsdagen..Men under dagen har den kommit smygande och nu känner jag av den rejält, i framförallt roooumpan.

Jajaa, SAM prov på måndag så jag tänkte slå upp böckerna nu och börja kolla igenom vad vi egentligen har prov på :)

VIKTIG dag imorgon

Tomorrow is the day. Nationella provet i svenska. Cirka 6 timmar. Ouufff!
Haha fattar egentligen varför jag har gjort det till en sån stor grej, men jag vet inte, jag är bara sjukt, verkligen sjukt nervös. Är nästan helt förstörd. Skakar typ. Wtf, vad händer med mig? Jag borde vara hel lugn, det är ju ett helt vanligt prov, ungefär som en helt vanlig uppsats? En sån uppsats man har skrivit miljoner gånger tidigare. Varför denna nervositet? Jag tror jag ska packa ner allt jag ska ha med mig imorgon nu, dextrosol, fanta, äpple och det viktigaste; svenska texthäftet. Om jag glömmer det är jag så gott som körd, om man, mot förmodan, inte får ett nytt där förstås. Efter packningen ska jag sova så att jag är utsövd! :) Haha, våran svensklärare är ganska gullig faktiskt, hon har skickat ut ett mejl med lite tips och råd..Punkt 1 var: "Gå och lägg dig tidigt ikväll, så att du är utsövd"
Det tipset tänker jag absolut följa, godnatt med er :)

Söndag

Har målat hela förmiddagen idag, har så ont i armen, överarmen känns som gelé haha. Nu har vi nästan målat klart, men bara grundmålningen, sen ska vi välja färg och sen måla ännu mera, yihooo. Men det får bli nästa helg, nu måste vi vila armar haha.

Efter allt målande åkte vi till Julia och kollade på AIKs sista match för säsongen, de spelade mot gais och vann med 2-0. Därefter åkte vi och kollade på sista perioden i Niclas match, dem förlorade med 6-2. Och nu sitter Jenny och han och gulligullar här i soffan. Fast nu övergick gullet till tjaffs, så nu sitter dom två meter ifrån varandra istället..haha, dom där två turturduvorna alltså..

Hoppas maten är klar snart, för efter  tänkte jag plugga lite inför skriftliga delen i svenska som är på onsdag. Och sen är det sporten och därefter läggdags. Så, nu vet ni hur min kväll ser ut :) hehe.


Lördag

Känns som klockan är elva på kvällen, blev mörkt så himla tidigt idag. Typ kl 4. Usch jag vill inte ha hit dom här mörka och dystra tiderna. Me no like november. Alltid lika tråkig. Skulle vilja åka iväg och bo utomlands hela vintern och komma hem i vår, kanske i april nångång :) Men det kan man inte göra ju, kanske när man pensionerar sig! Haha, men det är väl ett tag dit va. Hehe förhoppningsvis.

Var som sagt hos Matilda igår och kollade på Idol, har saknat våra fredagkvällar sjukt mycket gumman!
Idag har jag varit med Rona och vi badade bastu, haha, inte något man gör varje dag så det var väldigt skönt faktiskt.

Ska lägga in lite ny musik på ipoden nu tänkte jag

Fredag

FREDAG! Den här veckan har gått sjukt fort! Trots alla dryga håltimmar vi haft (pga av sjuk geografi lärare). Har haft en ganska bra dag annars, den har gått prettyyy snabbt.

Är hemma hos Matilda nu, vi kom precis hem från träningen. Vi hade as kul på bussen hem! Hahaha, en busschaffis som inte kunde köra, haha han körde upp på trottoarkanten, en man som satt och plockade bort skägget med en pincett (hhaha vem fan gör det på en buss?) Haha ruuligaste bussresan!
Vi ska äta lite tacos här hos henne och sen tänkte vi kolla på Idol med Ida och Jenny!


Torsdag

Haha jag skrev först tisdag i rubriken, den här veckan har gått sjukt fort! Kändes som det bara var tisdag idag. Skönt med helg snart, ska nog fortsätta måla däruppe. Vi håller på att  "renovera" rummet mellan mitt och jennys rum. Vi ska måla om hela rummet, tak och väggar och sedan ska vi lägga nytt golv. Förra helgen hann vi med att måla taket, tog en jäkla tid så vi hann tyvärr inte så mycket längre än så. Men det är bara att fortsätta i helgen, hehe.

Idag har jag egentligen träning, men min träningsvärk från gårdagen blir bara värre och värre så det är nog bäst om jag är hemma. Haha alltså jag ser ut som en gammal kärring när jag går. Borde kanske stretcha lite och sen kanske jag kan få lite massage av mammsen :) hehe hoppas hon är hemma ikväll.

Nu ska jag plugga, natur, elektricitet och sånt. Förresten! Jag hade ju nationella i svenska idag, det där "talet" ni vet, det gick bra och jag är ganska nöjd. Fick bra kritik i alla fall :)


Imorgon..

Yes, imorgon ska jag hålla mitt svenska "tal", är inte alls nervös just nu. Men det kommer nog komma imorgon, precis innan jag ska upp och prata. Har tagit tid på hur lång tid det kommer ta och jag har fått det till 6 minuter..Det får egentligen bara vara 5 min, men jag kommer säkert prata fortare imorgon så jag kanske drar in 20 sekunder eller nått, hehe. Jaja, det blir nog bra :) Ska prata om huliganism förresten, har suttit och analyserat en text och sedan sammanställt ett PM av det.

Träning ikväll, fys. Första fys passet den här hösten, har haft uppehåll hela oktober så jag har inte rört på mig mer än i skolan. Kommer troligen ha en jäääädra träningsvärk imorgon. Lite dåligt eftersom jag redan har träningsvärk från gympan igår (?) Fattar inte hur..vi spelade bara innebandy och hade lite, lite styrka. Har dock inte tränat på hela höstlovet så troligtvis därför, det känns direkt i rumpan och ljumskarna så fort man tar en liten "paus".
Ännu sämre är att jag har löpträning med innebandyn imorgon..men det kan jag nog glömma, kommer med all sannolikhet ha svårt att bara gå.
Men trots all träningsvärk man får i början så är jag riktigt taggad inför dagens träning! :)


Måndag

Back in school again! Tungt värre var det att gå upp imorse, mamma fick nästan dra upp mig ur sängen. Kom upp till sist och åkte iväg till skolan. Lite skönt att börja igen, men har en hel del prov att se fram emot, kul va? Näe, mindre roligt. Vad hände med "slappa trean" alla pratade om? Tycker inledningen har varit näst intill hemsk. Har haft hur mycket som helst att göra och än är det långt ifrån slut. Kommer nog ha prov varenda vecka fram till jullovet. Pain.

När jag kom hem från skolan åt jag lite glass och sen började jag med svenskan direkt. Kände att det var lika bra att ta tag i det, ska ändå framföra det där "talet" på torsdag så det är inte så många dagar kvar..

Going to show papa my speech now, höra lite vad han tycker och så :)


RSS 2.0