090228 - JISES CHRIST

Hej alla..

Idag har jag sett något riktigt vidrigt, har aldrig sett något så äckligt i hela mitt liv. Jag var in till Solna och såg matchen mellan AIK-Assyriska. Det var en bra match, enda fram tills detta hände:
I andra halvlek rusade AIK:s målvakt Tomi Maanoja ut för att rensa bort en långboll och bröt benet när han smällde ihop med den jagande anfallaren. När han försökte resa på sig hängde hans ben mer eller mindre helt fritt. Benet var HELT AV!!!! Det såg ut som det hängde i en liten jävla tråd!!
Jag brukar inte bli särskild beröd av sådant, men jag har aldrig blivit så tagen som jag blev, blev alldeles kall i hela kroppen, usch, det var verkligen obehagligt. Sitter hemma nu och har fortfarande en klump i magen, fem timmar senare. Tänk att se sin säsong försvinna på bara några sekunder. Lider verkligen med honom, alla tankar till dig Tomi!

Satt mig i bilen alldeles tom. Det är konstigt hur man som vanlig supporter som sitter på läktaren, som vilken människa som helst, kan bli tagen som jag blev. På något sätt kände man sig så närvarande och så nära händelsen, var trots allt rakt framför oss dom smällde ihop, det hördes på en gång att det var en ordentlig smäll. Och jag var inte ensam, det var helt knäpptyst bland dom dryga 2000 personer som hade tagit sig till Skytteholm denna vinterdag, det var som att bevittna någon dö. Sån var stämningen på skytteholm efter denna aa, vad ska jag säga? Sjuka grej..Hittar inget bra ord. Händelse kanske är bättre.


090226

Jösses amanda! Vilken trams dag! Har fnittrat mig igenom hela dagen känns det som. Började lite halvt där på morgonkvisten på tågstationen med Rona, vet inte riktigt vad som var så roligt, men något var det. Sedan skärpte jag till mig över lunchen, sedan brast det lite lätt på religionkunskapen när Robin sa "Schesus!" när vår lärare skrev Jesus på tavlan. Hahaha, började garva lite lätt sådär, men Sanna var tvungen att lämna klassrummet, hahaha.
Det stora utbrottet kom på svenskan, skrattade så jag grät när Petter och hans fyra getter och Nämen Benny lästes av två pojkar från klassen. Hahahahahahaha, har nog inte skrattat så mycket på länge, länge.

Nu är det Grey's Anatomy! Sen käk!


090225

Precis hemkommen från Rona, vi har suttit och kikat på resor och har hittat en del alternativ, tre stycken olika ställen i Grekland. Alla tre såg riktigt mysiga ut, vill åka nu nu nu! Vi ska gå in till ett Ving kontor i början på nästa vecka och prata med dom live, lättare att få ordentliga svar på eventuella frågor och så. Känns tryggare så, inga osäkerheter.

Skola idag. En rätt lugn dag med ganska sköna lektioner. Började med träning, borde egentligen inte vart med för jag tror att jag slog upp min sträckning igen, så fortsatt vila för mig ett tag till alltså....Därefter hade vi svenska och det var dags för sagostund! Haha, det var riktigt roligt faktiskt! Kul att läsa, vill ha barn NUUUUUU! Läste Mamma Mu gungar, haha sjukt rolig bok! Mamma Mu åker bob är också skön som fan! Efter svenska hade vi geografi, onödig lektion, gjorde ingenting vettigt alls, bara satt och snackade nonsens, diskuterade vad för frågor man kunde ställa till den klimatstrateg som kommer till vår skolan och ska föreläsa om Uppsalas klimatfrågor. Därefter, håltimma, gick ganska fort, hjälpte Rayeed att skriva ut papper(?), hade inget bättre för mig. Avslutade dagen med samhällskunskap där vi pratade om rojalitet och så (eftersom Victoria och Daniel har förlovat sig) och lite ekonomi.

Hade tänkt att fortsätta på min studiejournal men ser att jag har klart att bifoga med den i mejlet. Smaaaaaaaaart Therese. Hur ska jag göra nu? Skriva om? Blir nog så...Men först ska läxan i samhällskunskap göras.


Champions League

Nu blir det fotboll för min del, Inter-Man United i åttondelsfinalen i CL. Lär bli en kanonmatch, tippar på oavgjort, 1-1 och sedan vinner nog United hemma och slår ut Inter. Men jag hoppas att Inter vinner ikväll och att Zlatan gör ett mål. Skulle va kul. Älskar CL alltid sköna matcher. Titta bara på ikväll, Arsenal-Roma, Inter-United och imorgon Real-Liverpool och Chelsea-Juventus.

Ps. Bytte bok, blev Mamma Mu gungar istället. Haha as skön bok! Längtar till jag själv får barn och kan läsa för dom

Nu fokus på fotbollen. Packa träningskläder för imorgon och käk i halvtid.


Blogg.se har varit helt fucked up, publicerade inlägget för en timma sen. Wiiiierdo. Aja, bättre sent än aldrig...Hö.

ABC-resan

Tandläkaren idag gick bra! Förvånansvårt bra, inga hål och hon sa att jag hade jättefina tänder. Wiho! Det enda jag behöver göra är att komma till tillbaka och ta "riktiga", lite mer komplicerade röntgen bilder på tänderna längre bak i munnen, visdomständerna och så. Bara för säkerhetenskull så tyckte hon att man skulle hålla lite koll på dom. Jaja, men det gick som sagt bra!

Till imorgon har vi en uppgift i svenska, kan ni gissa vad det är? Jag tror inte det, för det är en liten knasig uppgift. Vi ska nämligen läsa barnböcker! Hahaha. Alla ska ta med en bok som man tyckte om när man var liten och läsa ungefär 5 minuter. Så vi ska ha sagostunder nu, hahahaha. Jag döööör men det är kul och se vad alla har valt för böcker. Jag har valt en bok som heter ABC-resan, det är typ som en resa genom hela alfabetet, älskade den när jag var liten, mamma och pappa fick alltid läsa den. Det är typ rim på varje bokstav. Hehe, ska öva läsa lite strax för kvällen kommer tillbringas framför teven och CHAMPIONS LEAGUE. Inter - United. WOO, toppmatch. 

 

Bästa boken!


090224 - Tandläkaren

God morgon!

Sitter och käkar frukost och lyssnar på radion, Vakna med The Voice, tycker dock att det börjar bli lite tråkigt för dom bara pratar en massa på mornarna, spelar typ en låt var 15:onde minut. Däremellan är det bara massa skit snack. Det är ju musiken man vill höööra, hallåå. Jaja, ska nog slå på teven och sätta på MTV istället. Eller jag ska typ åka snart så det är ingen idé, får fortsätta lyssna på deras goja.

Ska till tandläkaren, därav den lilla sovmorgonen jag fick. Ska dit 9.10, missar idrotten och lite av geografilektionen. Lite synd, har missat idrotten två gånger i rad nu. Illllllllla.
Var sjukt länge sen jag var hos tandläkaren, över två år sedan, skulle dit i februari förra året men då fick jag en tid när vi var i Thailand och kunde inte ta den. Sen i oktober tänkte jag på att jag inte hade varit och kollat tänderna på länge så jag slog en pling och bokade en tid. Och ja, nu ska jag dit! Ska bli kul och se hur många hål jag har, tror inte att jag har varit hos tandläkaren en enda gång utan att haft hål. Kanske någon enstaka gång, men har ofta hål. Ska fråga tandläkaren vad det egentligen beror på? Jag äter ju inte jättejättemycket godis liksom. Alltså, klart man käkar, men inte överdrivet mycket.

Nu måste jag borsta tänderna, noooooga! Kanske ska ta ett varv med tandtråden också? Haha...

090223

Idag fyller Matilda år, Grattis! :D

Jaha, annars då, första dagen i skolan efter lovet. Känns knappt som jag har haft något lov, har varit full rulle hela lovet tycker jag. I alla fall från torsdag-söndag. Torsdagen åkte vi ju upp till Mora och åkte skidor, kom hem på fredag kväll. Tvärslut i både kropp och (själ?), fanns inte mycket att hämta i huvudet heller så psyket var nog ganska trött det också. Blev sängen på en gång och sov lääänge.

Sedan var det helt plötsligt lördag och jag åkte med Julia till Solna och tittade på fotboll hoppandes på kryckor, men dom har jag kastat iväg nu. Blev bättre redan senare på lördagskvällen så nu är det i princip helt bra. Inget haltande eller så, var nog en sträckning jag fick, förstår dock inte hur det kunde göra så jävla ont. Men men, skit i det nu, det är bra nu så ingen idé att gnälla över det.
Vart var jag? Fotboll ja, vi åkte in för att kolla på AIK-Örebro, AIK vann med 3-1 och det var en ganska bra match, särskilt i första halvlek, sedan avtog det lite. Eller så frös jag bara väldigt mycket då solen försvann och jag började bli hungrig, Julia sprang och köpte bullar åt oss för att stilla hungern lite lätt och efter matchen blev det käk på Max. FAN VAD GOTT DET VAR, kan ha varit det godaste jag har ätit på länge, en fettig hamburgare med mycket dressing och feta friterade pommes. MMMMMmmm.
Lördagkväll var det party hos Jull, väldigt trevligt var det! Skönt att komma iväg från datorn och träffa lite gamla vänner, människor jag inte har träffat på evigheter! Sov över där och det blev himla sent, tror inte vi gick och la oss förrän 6 på morgonen. Ouuuff. Var bra trött igår.

Ja sen var det söndag, pappa hämtade mig och när jag kom hem var det bara att börja att fixa till mitt lilla födelsedagskalas, hehe. Bakade en kladdkaka och mami gjorde hennes goda ananaspaj! Älskar den, sjukt god. Blev ingen tårta, för inget hade öppet och ingen orkade baka en heller. Det var gott med fika och kul att träffa delar av släkten. Fick lite grejer från Body Shop, pengar, nått presentkort, chokladask :).
Mamma och pappa har jag inte ens fått något från än, inte Jenny heller för den delen. Hrm, började bli lite misstänksam...undra vad dom håller på och filurar med egentligen. Kanske något dom har beställt eller så? Men vad kan det vara i så fall? Späääännade.

Nu ska jag äta lite middag, är sjukt hungrig. Egg-noodles och någon thai-kyckling grej blir det.


Resan till Mora

Yes, hade tänkt att berätta lite kort om resan till Mora och vasan. Vi åkte alltså upp på min födelsedag i torsdags, ungefär 4 timmars bilresa, men det gick fort så det var skönt! Vi åkte vid 1-tiden, hann endast åka ett par kilometer innan vi stannade för att äta lunch, blev en sallad på Max i Uppsala. Men sedan åkte vi raka vägen upp med bara ett stopp och det var på Statoil för fika och toalett.

När vi kom fram till Mora började vi med att åka vilse, började packa oss in på fel boende, blev lite knas men det löste sig efter lite telefonsamtal hit och dit. Vi hamnade tillsist rätt efter att ha snurrat omkring på småvägarna i Moooora. Vi fick nyckeln, struntade i att packa upp och åkte direkt in till Mora "centrum" där vi skulle hämta nummerlappar och valla skidor. Hela vistelsen började helt kaositiskt för min del, jag hade glömt min legitimation hemma och fick lite smått panik, trodde inte att man skulle få hämta ut nummerlappen utan, men det gick som tur var bra! Tacka gudarna för att det inte behövdes för då hade jag varit helt körd. Därefter gick vi vidare för att valla skidorna, lämnade in dom och fick en liten lapp men ett nummer som man skulle spara. (Lägg märke till spara!) Vad tror ni händer? Jo, Therese står i gräver i varenda liten ficka efter den där satans jävla lilla pytte lappen. Får ÄNNU mer panik och tror att jag inte ska få ut skidorna. Började leta där jag hade varit, inne på toaletten, ingenting där, började tro att jag hade spolat ner den. Hoppades på att jag hade gett den till pappa, men icke, han hade den inte heller. Jaha, så vart låg den lilla lappen då...? I en PÅSE SOM PAPPA HADE TAGIT MED TILL BILEN. Jag var helt panikslagen ju, men skönt att vi hittade den tillsist.
Pappa skjutsade hem oss för det tog sån tid med vallningen, vi packade upp och försökte varva ner. Nerverna började smyga sig på. Dock var jag inte så nervös som jag trodde jag skulle vara, vilket var skönt så klart.

Dagen efter. Den 20 februari, den stora dagen. 11.45 hade jag starttid och Lovisa 11.30. Vi hade "tjuvsnackat" med en man som jobbade med Vasaloppet, frågade honom om lite tips och råd, hur det såg ut, om det var branta backar med mycket svängar osv. Han sa att det gick lite uppför den första biten. Ah, lite tänkte jag...det var tamejtusan uppför hela vägen till hökberg, vilket var en mil typ. Lite nedför var det också men 7 km var säkert uppför. Från hökberg till Eldris var den jobbigaste och tuffaste biten, bara rakt fram hela tiden och det kändes som man aldrig kom fram. Dessutom hade jag sjukt ont i vänstra ljumsken, kunde itne fatta vad som hade hänt, jag körde på ändå, men det fick jag lida för, den saken är klar. Fy tusan vad tungt det gick sista milen, (från eldris till mora), hade så ont att det knappt gick att åka. Men jag VÄGRADE att bryta, jag tänkte att "det är bara kilometer kvar", det var så skönt att se en siffra (typ 9 km kvar till mora) istället för två (25 km kvar till mora), dom sistnämnda var tunga att se.

Efter mycket slit och släp kom jag i mål, och snacka om att jag var lättad! Tjejen började åka längdskidor för första gången i hela sitt liv i söndags. 5 dagar innan starten, lät inte så lovande. Var inte många som trodde att vi skulle klara det så det var grymt skönt! Kunde inte gå när jag hade tagit av mig skidorna, vänstra benet var helt stumt och jag haltade nästan fram. Igår när jag vaknade hade jag hemskt ont, benet var helt handikappat, kunde inte använda det alls. Fick stappla mig fram på kryckor men idag känns det bättre, kan åtminstone lyfta benet. Tror jag fick en rejäl sträckning eller en muskelbristning.

Vi 6 tiden började vi vår resa hemåt, stannade på Mc Donalds i Falun och käkade. Sen slocknade allihopa, Lovisa, Matilda i baksätet och jag satt och sussade i fram. Så hemresan gick med andra ord också fort!

Hoppas jag lyckades sammanställa det hyfsat bra i alla fall. För nu måste jag börja klä på mig! Hööörs.!


090222 - Sliten

En sliten lite therese sitter här idag, var hos Julia igår och kom inte i säng förrän 6 imorse och gick upp 10. Minimalt med sömn, vaknade varje timme. Först vid 8, sen 9 och sist 10 och då gick vi upp och käkade frukost. Skulle egentligen ha firat mig igår (eftersom jag inte var hemma på min födelsedag) men det blev lite ändringar så vi ska göra det idag istället. Släkten kommer om ett par timmar så jag borde hoppa in i duschen och fräscha till mig. Känner mig riktigt ofräsch, sitter med ett par mjukisbyxor som är 10 storlekar förstora och en t-shirt som det står Alla heter Glenn i Göteborg på framsidan och på baksidan Alla rensar fisk i Göteborg, känner mig som en riktig pissluffare.
 
Ska hoppa in i duschen och sedan baka en kladdkaka, sjukt sugen! Därefter tänkte jag berätta om vår lilla resa upp till Mora och eventuellt slänga in nån bild...har dock inte tittat på dom själv ännu så jag lovar inget...hehe


090220 - STOLT

Ni vet inte hur stolt den här tjejen är som sitter bakom skärmen. Trodde aldrig att jag skulle klara av det, ALDRIG. Men det var tufft, så in i helvete, hade kramp i ljumsken i två mil....TVÅ MIL. Det var liksom halva loppet kvar och jag försökte bara åka på högerbenet, men det gick inte så bra som ni kanske kan tänka er, men jag pinade mig igenom dom sista två milen. Och jag kom fram och det var en sån lättnad! Men ännu en gång; trodde faktiskt inte jag skulle klara det. Tänka sig vad man överträffar sig själv ibland...

Nu kommer en vän hit alldeles strax så jag ska plocka undan lite innan. Är kaos i mitt rum, ligger grejer överallt sen jag packade igår. Berättar mer om dagen och våran lilla resa imorgon!

090219

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Thereses födelsedag! Idag fyller jag år! Hela 19 år! Åren går fort dom...Snart sitter man med man och barn och planerar 40års fest.
Vaknade av att några snickare kom och fixade ytterdörren med 7-halv 8 tiden. Glaset hade tydligen spruckit lite.
 Inte så kul att bli väckt av en hammare, men orka hacka upp sig på det. Idag ska jag fortsätta vara glad! Hade förstås varit mysigare om familjen hade stått och sjungit för mig.

Det är en extra, extra ovanlig dag också för en annan sak och det är att jag åker upp till Mora, med skidor, pjäxor och ska åka Kortvasan, lär bli en upplevelse. Är inte så nervös nu faktiskt men ikväll kommer nerverna gå mig nerverna, haha. Kommer säkert inte veta vart jag ska ta vägen. Å för att inte tala om imorgon minutrarna innan startskottet går. GAAAAAAAAHHH, någon som vill åka istället för mig? Skulle vara den bästa födelsedagspresenten ever!

Ska packa nu, blev inget igår för att Rona kom förbi!


JIPPPIE

Sitter med hjärtat uppe i halsgropen! Är så glad!!!! Men vet att det bara är för stunden :( men det gör inget, för jag ska vara glad nu!

:):):):):):)::):):):)):):):):):)::

19 den 19 feb - 09

Fylla år? Nä sånt har vi inte tid med...Precis vad jag känner, hade helt och hållet glömt bort att jag fyller år imorgon. Har haft tankarna på något helt annat, ni vet vad jag menar, exakt! Kortvasan på fredag! Det är det enda som har farit runt i min hjärna den senaste veckan och jag blir mer nervös för varje sekund. Kommer bajsa på mig när jag står på startlinjen.

Hur som helst, imorgon fyller jag år, 19 barre! Fyller 19 den 19onde februari 2009, haha det är lite kul. Bara nior.
19 är annars rätt tråkigt, "ett mellan år", inget speciellt alls. Men att fylla just 19 den 19 februari gör det i alla fall lite speciellt och lite roligare. Kommer dock inte fira mig förrän i helgen eftersom jag åker imorgon, kommer förvisso hem på fredag igen med det är ganska sent på kvällen och jag lär va helt död.

Nu ska jag packa lite så jag slipper stressa imorgon.

090218

Uppe med tuppen. Nästan. Vaknade första gången av en satans traktor som står utanför huset och gräver i marken, klockan halv 8 på morgonen!! Hallå, jag har faktiskt lov...Måste dom pricka in allt sånt på alla ledigheter? Var samma sak i somras. Bäh. Jaja, tog med mig täcke och kudde och gick och la mig i mammas och pappas säng istället. Hörde inte lika mycket av grävmaskinerna där, eftersom det är på andra sidan. Jag somnade om och alla var glada.

Jäklans massa skavanker jag har dragit på mig nu, foten är svullen och jag vet inte vad jag har gjort, bådar inte gott då det bara är två dagar kvar till jag ska åka loppet. Jag halkade även i trappan igår, med pjäxorna på, och har jätteont i höften. Bådar verkligen inte gott det heller.
Var ut till elljusspåret igår och åkte skidor, kanooonfina spår! Galet fina alltså, det gick hur lätt som helst att åka och det gick så fort att jag ramlade i varje nedförsbacke. Hahaha....Fan, allt kändes så bra så kom dom där nedförsbackarna och rubbade mitt lilla, lilla självförtroende som jag hade lyckats bygga upp.

Jaha, vad händer idag då? Jag vette tusan. Chilla galet hemma bara. Skriva lite i loggboken (för projektarbetet), kolla på tv, och läsa en bok kanske? Varför itne...Låter väldigt avslappnande och skönt om jag får säga det själv.


2 dagar kvar

090217

Tisdag idag. Tre dagar kvar. Nervositeten kommer smygande mer och mer för varje dag. Idag ska jag ut och åka skidor, skulle egentligen åka in till Solna och kolla på AIK-Syrianska. Var hur sugen som helst, men ibland måste man prioritera, tyvärr. Se vad jag offrar, skidåkning före fotboll. Men det är egentligen inget snack om saken, måste faktiskt träna en sista gång. Det blev inte många gånger jag satt på mig skidorna, men i alla två, bättre än inget. Dessutom har det ju varit väldigt dåligt med snö. Är fortfarande stel i ljumskarna men ska vräka på liniment och köra på. Sen blir det två dagar med ren vila. Det sista jag vill är att vara tung i benen.

Kan ni gissa vad jag har gjort idag? Ja rätt! Chillat med Rona. Haha ovanligt? Nja. 
Vaknade klockan 8 av att det ringde på hemtelefonen..det var pappa som skulle väcka Jenny men hon hade inte svarat på mobilen så han ringde hem och väckte mig så jag kunde gå in och väcka henne. Suuuck. Somnade i och för sig om sen men ändå. Vaknade halv 10 av väckarklockan sen, gick upp, käkade frukost, tog en promenad med R sen gick vi hem och åt köttbullar och makaroner och sen tjockade vi kakor och glass :-) Slog igång Babylonsjukan och bara softade.
Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem för jag börjar bli hungrig, efter maten blir det skidor! Hö.


3 dagar kvar


Chill pill

Jag säger bara en sak, MINA LJUMSKAR!!! Helt gaaalet vad ont jag har. Åkte skidor och jag har sån träningsvärk. Har aldrig varit med om något liknande i ljumskarna, brukar sällan få träningsvärk där, men nu, fyfan jag skojar inte. Den kommer inte släppa till fredag fan, haha jag kommer inte kunna åka. Shises, är faktiskt orolig för att jag kommer vara för stel för att kunna få ut något bra av åkningen och om jag är stel kommer jag verkligen, verkligen aboslut inte palla tre mil. Då finns det inte ens en liten chans, om jag åker med träningsvärk.

Sitter hemma hos R och chillar med livet bara, hänger vid varsin dator och gaggar massa goja. Har hjälpt henne lite med en argumenterande uppsats som hon ska lämna in efter lovet. Vi ska göra oboy och mackor snart, sen ska jag nog knalla hemåt. Ska försöka hålla mina regelbundna mat- och sovtider. Väckarklockan ringer 9 imorgon. Eller så kanske jag slaggar här? Får se hur jag gör.

Mackor nu! Godnatt!


090216

Jag vaknade tidigt imorse, kl 9. Ställde faktiskt väckarklockan för att jag skulle komma upp i tid. Snoozade några gånger och kom upp vid kvart i tio. Låg och drog mig lite. Vid elva tiden gick jag och Rona ut och promenerade på sjön. Blåste lite kallt, men annars var det skönt. Vi bestämde att vi ska ut och gå lite varje dag på lovet, vi tänkte att istället för att prata i telefon en timme kan man lika gärna vara ute och gå en timme och snacka då. Så jävla cleaver.
Juste, jag DOG när jag mötte upp Rona halv vägs, vet ni vad hon hade med sig? STAVAR!!!! Hahaha det kan ha varit det roligaste jag sett. R med stavar = ingen bra kombination. När jag hade slutat skratta började jag tänka efter lite, "Smart, jag borde också hämta mina stavar så tränar jag lite inför skidåkningen". Gick hem och hämtade mina stavar och sedan knallade vi iväg. Blev alltså promenad med stavgång. Något jag aldrig trodde jag skulle göra, tycker det ser urtöntigt ut när folk går med stavar. Och nu har man gjort det själv..Men kul hade vi! Repris imorgon!

Nu är det duschen som gäller, därefter städa rummet och grovrensning av garderoben.


4 dagar kvar

Chokladhjärtan

Fick en liten alla hjärtans dag present av min lilla älskling igår. Belgiska hjärtan å dom slank ner fint i magen. Skulle bara provsmaka en men åt upp alla. Det är det dumma med godis, jag kan inte låta bli att äta upp allt om det finns...vilket resulterar till jag får as ont i magen sen, för att jag har ätit för mycket. Så nu sitter jag här, äckligt illamående proppmätt. Magen har blivit till en kula. Haha, min lilla magggge, alltid när jag har ätit blir den till ett litet bowlingklot, men sen sjunker den ner igen. hahaha.

Är ganska trött, tror att jag ska sova snart faktiskt. Tänkte gå upp i hyfsad tid imorgon, kanske vid 10 för att inte sova bort hela dagen. Borde träna lite, ut och springa, kanske åka lite skidor (troligtvis inte, eftersom mammsen jobbar), städa rummet och rensa garderoben. Små pyssla lite här hemma helt enkelt. Rensa garderoben är verkligen ett måste, den är proppfull, får inte in ett ynka klädesplagg i byrån.


Söndag

Om det hade varit en vanlig söndag hade det varit i skola imorgon. Mycket skönt med lov måste jag säga! Kommer precis lägligt, efter en svin tung hemtenta i geografi och diverse prov och andra smågrejer som ska lämnas in (typ svenska som vi alltid får någon liten uppgift i till nästa lektion) så är man faktiskt ganska slut i hjärnan. Finns inte mycket vettigt att hämta. Men nu ska jag vila upp mig, särskilt hjärnan, kroppen kommer få jobba och slita så det skriker om det. Therese ska ju åka Kortvasan på 3 mil, redan på fredag! Panik eller vadå? Tjejen kan knappt stå på ett par längdskidor. Halllåå?! Vad tänker jag med? Arslet? Ibland undrar jag faktiskt. Jag menar, vad har jag gett mig in på egentligen? Hoho, återstår att se.

Åter till vad jag egentligen skulle skriva om. Söndagar. Söndag för mig innebär i vanliga fall, plugg, fotboll, chill. En slappis dag, som säkert för många andra, och mucho fotboll! Fotbollsmatcher som rullar på tv-apparaten hela dagen. Ikväll 20.30 blir italiensk fotboll, Inter-Milan! Toppmöte, underhållningen för kvällen är räddad. Fotboll klarar man sig alltid på, oavsett vilka som lirar. Alltså blir det här en helt vanlig söndag, utan plugg! Är det itne härligt? Njuuuuuut av lovet allesammans, för det är en sak jag verkligen ska göra, ska ta vara på varje sekund

Önskar att jag var Charlotte Kalla då hade tre
mil varit en baggis....



090215 - Grandma

Hellu! Sitter här och häckar, har precis tagit ett vaaarmt varmt bad! Underbart skönt, låg och lyssnade på lugna favoriter och kände hur min händer och fötter förvandlades till russin! Haha. Det var så avslappnande att jag somnade. Hahaha..inte länge, men slumrade till nån minut. Lite farligt när man badar, men jag tvärsov ju inte, bara lite lätt.

Ska åka och hälsa på farmor nu! Fika, muuums (hehe)

Valentine's Day

Alla hjärtans dag idag, har jobbat hela dagen. Gick ganska långsamt, pappa hjälpte mig med stängningen så jag kom hem lite fortare. När jag kom hem tog jag med min dator och knallade till Rona på en gång. Nu sitter vi här som två datanördar, med varsin dator i knät och hänger på facebook. Vad annars gör man en lördag kväll liksom? Facebook is the shit ju. Man hittar alltid något spännande som man kan prata om sen. Haha. I alla fall om man är två skvallerkärringar som oss två. Detektiver kan man också kalla oss, gräver och försöker luska ut ALLT, ur minsta lilla grej. Blivande kriminalare, sammanställer listor med alla ledtrådor vi har..Har dock aldrig hänt att vi har "löst fallet", men det kanske komma, förhoppningsvis i det vi håller på med för närvarande. Hohooo.

Som sagt, alla hjärtans dag idag! Många som kom och köpte chokladaskar till flickvän/pojkvän/hustru/systerdöttrar/vänner, aa you name it. Det var till alla möjliga olika i släkten, kul och höra små stories om vilka deras presenter var till. En man, i 60 års-åldern, köpte en chokladask med hjärtan i till sin fru. Han berättade att han hade varit i från sin fru varje år på alla hjärtans dag sen dom var 14 år! Förstår ni? Karln var runt 60 nu, 14 då. 60-14 = 46! 46 år! Galet mycket. Men han köpte med sin choklad och blommor hem till henne! Slutet gott allting gott...(eller nått)

Nu ska vi sova! Godnatt med er, dröm fina drömmar! 

Godissug - Lov - Internet tillbaka!

Hey buddies!

Blev inget varmt bad, däremot en varm dusch. Lika skönt det. Har ätit middag, blev rätt sent som vanligt, runt 8-halv 9 tiden. Käkade fläskfilé med klyftpotatis, och bea-sås såklart! Efter maten kom lite vänner till syster med massa godis och massa chips. Snacka om sug när jag såg allt gott. Sjukt godissugen. Jag ropade på pappa, som var på övervåningen med dom, att han skulle sno med sig lite godis och chips till mig. Och generösa Ronja skickade med en påse med massa choklad ner till mig! Tack tack tack! Nu har jag frossat i choklad och jag har en plopp ligger i kylen på kylning. Kall choklad ska det va! Är dock jäkligt mätt, sådär illamående mätt. Men en plopp går alltid ner!

Nu har jag lov, skönt! Inleder även det här lovet med jobb. (Jobbade första dagen på jullovet också) Börjar som tur var inte lika tidigt som jag gjorde då, utan har "sovmorgon" till 09. Helt klart bättre än 05.00. Annars kommer jag nog inte jobba nå mer än imorgon, så det är skönt att få det överstökat.
Annars på lovet, vad ska jag göra? Jo, jag ska titta på massa fotboll, träna lite längdskidåkning, åka Kortvasan, titta på ännu mera fotboll, har myskvällar med mina sötnosar till vänner (vet inte hur många jag har planerat in). Och sist men inte minst ska jag hinna med att fylla år också! Vilket jag gör på torsdag, hela 19 barre. Inte dåligt. Snart dags att skaffa man och barn. Börjar känna mig lite smått stressad. På tal om barn fick jag häromdagen reda på att en gammal barndomsvän ska bli mamma, GRATTIS Louise!
Kort och gott: Skönt med lov! Har ingenting att plugga! Me like.

Internet har jag fått tillbaka, så jävla härligt. Man är nästintill handikappad utan, känner sig tom typ. Som man kan göra en längre tid utan mobiltelefon. Extra tufft var det att skriva hemtentan utan internet ----> ganska svårt att hitta någon info ---->
Therese gissade sig fram helt och hållet. Men nu är den inlämnad och det känns bra.

Nu är det godnatt för mig, är himla trött. Återstår att se om jag kommer kunna sova eftersom systet yster har några kompisar här, och dom är inte, av den erfarenhet jag skaffat mig genom åren, de allra bästa på att vara tysta.

090213 - Händelserik torsdag

Igår hann jag med mycket, mycket på en och samma dag. Var i skolan till klockan två, skrev mitt första religionsprov! Hoppas att det gick bra, men är lite osäker, tror jag fuckade upp det på sista frågan där jag egentligen inte vet vad jag svamlade om.
Därefter åkte vi (klassen) in till huuufudstaden för att gå på teater! Mycket trevligt att mysa omkring med klassen, teatern var dock inte lika trevlig. Rätt jobbigt om jag får säga vad jag tycker, mycket flams och jag förstod inte riktigt vad den egentligen gick ut på. Den hette Kasimir och Karoline. Fast lite rolig var den nog nu när jag tänker efter, skrattade faktiskt ganska mycket. Det allra roligaste var när vi fick gå in och se bakom kulisserna! Hel kul! Se vad som händer vid sidan om, med kläder, olika rum och sånt. Var mycket större i byggnaden än jag hade förväntat mig. Det var första gången jag var på Kungliga Dramatiska Teatern (som är dess "fullständiga namn"). Var jättefint! Mycket gammaldags och guld ööööverallt, me like!

Något som var extra, extra roligt var att Benny Andersson (ABBA!!!) var där, på samma teater som oss! Han satt med sin fru (tror jag?) och med några vänner ett par rader nedanför oss, ganska häftigt! Jag menar han måste ju vara en av världens kändaste, eller ja inte riktigt, men nästan, stor är han i vilket fall! Och jag har varit på samma teaterföreställning som karln!
En annan kändis vi såg, inte lika stor som Benny men ändå värd att nämna, var ingen mindre än Pernilla Wahlgren! Hehehe. Inget mer att säga om det, men lite kul det också. Hon var mycket smalare än jag trodde.

Jaha...något annat som hände? Hrm....Jo juste ja! När föreställningen var slut gick vi mot stationen och vad ser vi? En bil som kommer i full, full, full fart, kör fort som fan, och polisen kommer efter, biljakt mitt i stan! WOPOOOHO. Jag, Lovisa och Sanna satte ögon och öron på hel spänn och lekte detektiver när vi såg att det var poliser i hela stationshuset. Följde efter polisen för att se något. Till vår besvikelse varken hörde vi eller såg något spännande. Fallet är alltså fortfarande olöst, vill hemskt gärna veta vad det gällde. Hade, och har, mina tankar om narkotika brott eller något liknande. Ska leta runt om jag hittar något på internet. Lär väl dock inte stå något.

Nu ska jag ta ett varmt bad, är lite frussen.

090210 - Tisdag

Hey there, är hemma från i skolan idag. Känner mig väldigt, väldigt stressad, behöver en day-off innan jag går in i väggen. Har inte känt att jag har kunnat slappna av på senaste tiden, vilket har medfört magont och sömnproblem, inte jättemycket men jag märker ändå av det. Så istället för att gå upp tidigt till skolan, stannade jag kvar i sängen någon timme extra och när jag vaknade läste jag igenom judendomen som vi ska ha prov på på torsdag. Nu alldeles strax ska jag skriva rent min hemtenta, jag hoppas att jag har fått ihop det någorlunda bra i alla fall, känns skit men jag nu får den vara som den är.

Sammanfattningsvis blir det en dag med plugg i "lugn och ro". Kommer inte behöva stressplugga som jag har fått göra om jag hade varit i skolan. Ibland får man göra såhär, att skippa skolan alltså..Har dock lite dåligt samvete men what the hell. En dag, kom igen....

090208- Ur funktion

Hey babes!

Sorry för den dåliga uppdateringen men det är nämligen så att mitt internet hemma fungerar ej. Pappa röck ur en sladd och då pajjade routern. Kul? Nej verkligen inte eftersom jag är i behov av internet för att söka information till min hemtenta.

Jaja, jag har lite bråttom men tänkte skriva lite kort om vad jag har gjort i helgen och så. I fredags var jag hos Rona lånade hennes internet för hemtentan, umgicks lite med henne och Jonas innan jag gick hem därifrån sen, med TUNGA kassar, proppfulla med alla möjliga olika böcker, kartböcker, läroböcker, nationalencyklopedin. Sjukt tungt var det, tur att vi inte bor alltför långt ifrån varandra, för då hade mina armar lossnat från axlarna.

Igår var jag med Julia, Adam och Tomas på AIK:s första träningsmatch för säsongen! Mycket roligt att se AIK igen som har gjort en hel del nyförvärv! Matchen var godkänd, det var ju trots allt bara första matchen.
När jag sedan kom hem hann jag inte plugga mer än nån timme innan min inkorg blev bombad med sms från bl.a. Sanna som ville att jag skulle följa med ut. Satt hemma och hade största beslutångesten, skulle jag följa med ut och roa mig lite eller vara hemma och plugga? Efter många om och men från min sida följde jag med in! Tog med Rona eftersom jag egentligen skulle ha pluggat med henne. Inne i stan träffade vi på Jasmine som också hänkade, vet inte vart hon kom ifrån med hon dök upp från en höger ba. Vi gick iväg och satt oss och tog oss en drink. Blev en lugn kväll, vilket var bra eftersom jag ska åka skidor och plugga aset av mig idag.

Nu är det lunch-tajm, därefter skidåkning, och efter det plugg!
Får se när vi hörs nästa gång, då jag inte vet när mitt internet kommer fungera.

090205 - Löp- och tempoträning

Kom hem för en liten stund sen, sitter och kollar på Hells Kitchen och väntar på mat. Pasta och kyckling blir det idag, pappa som står i köket. Har träning kl 19, löp och tempoträning, lär bli en hel del intervaller. Huhuh jobbigt värre. Kommer va stendöd, har inte löptränat på eviiiigheter. Inte sen fotbollssäsongen tog slut. Kommer ligga mer sist än sist. Haha jaja, ska ladda med pasta, kolhydrater sen är jag fit for fight! Eller...? Inte riktigt kanske.

När jag kommer hem sen blir det plugg, hemtentan. Är lite stressad över den, eller lite! Lite är bara förnamnet. Det är galet svårt och Therese måste lägga på ett kol asså.

Nu är det mat!

090204 - Låååång dag

Det har varit en lång och seg dag för mig, med många raster och håltimmar. Hade en lektion på morgonen, där vi såg en gammal match mellan Man United och Charlton, sen rast en timme och därefter svenska sen hål på drygt tre timmar. Snark. Jag hade tänkt att skriva lite på hemtentan men det blev häng med mina finingar till klasskompisar istället, blev med andra ord inte mycket gjort. Förresten på tal om det...jag har ju satt upp ett mål att ha gjort klart den här tentan till på fredag, det kan stoppa upp nånstans. Finns inte en chans att jag hinner det. Är fortfarande på fråga två och det är sammanlagt sju frågor. Två frågor har tagit två dagar att göra, helt galet lång tid. Och det ska tilläggas att dom inte är bra gjorda då. Har blivit lite halvdant så men får fixa det senare om det finns tid för det.

Efter skolan väntade jag ytterligare två timmar på att pappa skulle hämta mig, vi har varit och ätit med Jennys pojkväns familj ikväll. Väldigt mysigt och trevligt. Första gången jag träffar dom faktiskt, trots att det gått över ett år. Riktigt trevliga, glada och roliga människor!

Jag är sjukt trött nu och funderar på att gå och lägga mig. Har dessutom smärtor i magen och bröstet, uppemot hjärtat. Låter lite scary men jag tror jag bara behöver lite sömn. Är konstant stressad nu för tiden så en god natts sömn är nog allt jag behöver. Blir dock bara 8 timmar men ändå. Sömn som sömn man är ändå trött när man vaknar.


090203

Tjoho!

Skönt dag idag, slutade kvart i ett pga av att projektlektionen utgick. Var perfekt med tanke på att jag måste sätta mig ner ordentligt med geografin idag. Det var svårare än jag trodde och jag fastnade redan på första frågan. Nu har jag lånat med mig en kartbok hem och hoppas på att det ska gå bättre med den till hjälp. På internet stod det inte mycket om ämnet och läroboken är helt jävla värdelös. Hoppas på kartboken, den kan rädda mig inom den här hemtentan.

På naturkunskapen håller vi på med människan och kroppen, typ matspjälkningen, lungorna och hjärtat. Det är så himla kul, jätte intressant! Ett ämne jag gillar starkt, överlag också alltså. Man kanske skulle valt inriktning natur istället? Eller nu när jag tänker efter så vore det ingen bra idé då jag är sjukt dålig på matte och fysik. Jag valde nog rätt, hoppas jag! Dumt och spekulera mer i det eftersom jag ändå går ut om några månader! Woooooooho! Inte långt kvar nu mina vänner! Snart är det sportlov och därefter är det nästan mars och sen kommer det gå as fort till april och sen flyter allt bara på!

Två veckor och 3 dagar kvar till Kortvasan. Kill me.


090202 - Nice weather

Strålande solsken och klarblå himmel idag! Hur härligt som helst! Äntligen får man se solen, känns som evigheternas evigheter sen. Vi gick några stycken från skolan idag istället för att ta bussen, man måste ju passa på såna här fina dagar! Det var Sanna som tog intiativet till en promenad, bra där. Hade dock vart trevligare om vi hade kunnat gå i lugn och ro men jag (sabotören herself) skulle med tåget så det blev en rask promenad.

Nu är jag hemma och kollar på teve, har suttit och skickat runt såna här "I-love-Comviq-sms" ett tag, stod att man skulle få gratis påfyllning på 100 kr men är ganska tveksam på om det stämmer. Känns som man blev ganska blåst där, haha. Men men, det var kul att smsa lite annat folk än dom man annars inte messar med, haha man får se det från den sidan.

Ska plugga lite idag hade jag tänkt, tog ju ett break i helgen. Blir nog lite svenska och kanske lite geografi också. Har en hemtenta som ska vara klar i nästa vecka men då har vi också religionprov så det skulle vara skönt att få geografi tentan klar redan den här veckan. Ska sätta upp det som mål, att ha den klar på fredag!


Sommar!  

090201 - Födelsedagskalas

God morgon!

Snacka om att jag har sovit skönt inatt! Nybäddad säng och städat rum! Är ganska trött så jag hade gärna velat sova en timme till eller något men pappa kom och väckte mig kl 11. Idag ska vi åka och gratta min kusin som fyller 17! Grattis Isak! Har tjatat  på mamma nu under frukosten att vi ska åka förbi IKEA och handla lite fönsterlampor och så. Hoppas hon går med på det. Ska övningsköra också, visserligen med automat för det är den enda bil som finns hemma men va fan, skit samma! Lite träning blir det ändå.

Therese tycker och tänker

Det här inlägget kommer kanske spåra totalt. Jag vet inte, vi får se vart det leder. Tänkte skriva ner lite om blandade tankar som har farit runt i mitt huvud under dagen, men försöka undvika att gå in alltför "djupt" på saker och ting. Brukar lätt bli så när man pratar om något, man säger mer än man borde. Det är helt blandade saker och de har absolut ingen koppling till varandra, men jag hoppas att det inte blev alltför förvirrande. Borde inte bli det.


Först och främst saknar jag sommaren oerhört mycket och det är jag säkert inte ensam om. Detta gråa väder tar kol på mig och jag vill bara iväg till värmen nu, nu, nu! Imorgon (idag) är det den första februari och om man spolar tillbaka tiden ett år så hade jag börjat packa resväskorna för att om 8 dagar åka till Thailand. Den 9 februari åkte vi iväg för 2 veckors semester. Längtar tillbaka! Ge mig en flygbiljett, ge mig sommar, ge mig sol och värme! Jag spyr på Sverige och det här klimatet.


En sak som är ganska fascinerande är alla människors personligheter, har verkligen alla människor helt olika personligheter? Finns det ingen som är som mig? Finns det verkligen miljarder, biljarders olika personligheter? Jag har himla svårt att tänka mig det. Det måste ju finnas någon som är likdan som mig, dig, hon eller han. En del människor förstår jag mig inte på, en del är så fruktansvärt egoistiska, självgoda och tror att dom kan göra precis som dom vill. Sådana människor klarar jag inte av, vi går inte ihop, klarar inte av människor som hela tiden måste stå i centrum. Undra varför man inte klarar av att "hantera" vissa människor? Är det för personligheterna krockar med varandra? Jag vet inte, men jag tycker att det låter ganska rimligt.


När en person som man en gång tyckt väldigt mycket plötsligt, out of no where, tar kontakt med en. Plockar man fram alla dom gamla känslorna och börjar fundera på vad personen vill få ut av det. Jag har absolut ingen aning alltså, jag blir bara förvirrad. Nästan omskakad på något konstigt sätt. Jag blev glad men samtidigt väldigt arg? Jag vet inte varför, antagligen för att jag vet att jag kommer bli lika sårad igen om jag går i fällan igen. Blir liksom arg för att personen inte ens behöver ta kontakt med mig. Som sagt, för vilken anledning? Jag vill veta! Jag vill veta så jag vet hur jag ska bete mig och vara mot dig!

Hrm. Jag hade så himla mycket att säga men nu står det helt still i skallen. Börjar bli ganska trött så det är säkert därför, ska äta lite sen blir det nog bedtime för mig. Ska sova så gott i min nybäddade säng! God Natt!


RSS 2.0