090131 - Storstädat

Sicken storstädning, jag slet mig ganska fort från Room Raiders och började städa! Nu blev jag klar. Har hållit på i minst 3 timmar, rensat bland papper och massa krims krams, dammat, dammsugit. Märkte att jag skulle behövt rensa garderoben också men jag kände att jag varken hade tid, lust eller ork till det. Kanske gör det imorgon eftersom jag ändå har tänkt att ha en pluggfri helg. Hur som helst, mitt rum är  i alla fall hur rent och fint som helst nu, känns verkligen att det är städat, sån där fräsch känsla ligger i luften. Hehe.

Nu sitter jag framför Room Raiders igen, sista programet på deras maraton. Därefter ska jag äta något, har inte "hunnit" med att äta någon lunch eller så, men nu är jag sjuuuukt hungrig, funderar på att ta en macka innan middagen.

Room Raiders

God morgon!

Idag har jag sovit ut och jag är helt utvilad! Tror jag har sovit i drygt 12 timmar! Otroligt skönt! Har käkat lite frukost och nu sitter jag och kollar på Room Raiders på MTV, faktiskt ett av dom få programen som jag tycker är bra på MTV, Jag tycker dom "My super sweet 16", "next" och allt vad dom heter bara är jobbiga att kolla på. Dessutom är killen som letar igenom deras rum sjukt snygg, haha. Han skulle gärna få komma hem till mig, höhöh. 

Idag ska jag städa mitt rum, verkligen städa, det behövs. En riktig storstädning ska det bli, en makeover. Kanske ska mublera om på en gång, lite variation sådär. Well, vi får se hur mycket tid jag får till städningen för det verkar som det är maraton på Room Raiders idag, haha, not good. 
 


Update
Fuck, I'm screwed. Jag kollade tv-tablån nyss. Kul att Room Raiders håller på ända till kl 18 ikväll. Hahaha jag kommer aldrig kunna slita mig från teven. Damn.

Grekiskt

Var meningen att vi skulle äta tacos ikväll, jag kollade i kylen om vi hade allting hemma, men paprika och gräddfil och sånt saknades så jag ringde mamma för att säga vad hon skulle handla. Hon kom hem med kassarna, vi hann inte mer än att packa upp innan pappa kom hem. Han är inte särskilt förtjust i tacos så direkt när han såg taco-kryddorna så sa han "tacos..kan vi inte äta något annat ikväll?" Hahaha, han föreslog att vi skulle beställa hem något istället och då blev det grekiskt. Jag tog en Fileto Kotas, kyckling med tzatsiki. Mycket gott! Det är det ändå jag äter därifrån, alltid, aldrig någon variation från min sida. Hehe.

Nu ska jag borsta gaddarna, sen sova, lääääääääääääänge!

Fredag!

Äntligen fredag! Ska bli underbart skönt med helg, tänker inte göra något speciellt med den, bara chilla järnet. Ska verkligen itne göra ett piss alltså, bara softa. Kanske plugga lite grann men är ytterst tveksam på om jag verkligen ska göra det, är rätt sugen på att ta en "helg-off", inget plugg alltså. Får se, om jag sitter helt sysslolös och har tråkigt kanske man kan ta fram böckerna men inte annars.

Igår var jag faktiskt oerhört duktig, jag gick ut och sprang precis som jag hade sagt, det var lite små halt men det gick hyfsat bra ändå. Sprang inte så långt, kanske 3 km eller något sånt men det räckte bra så! Var ju så pass länge sen jag sprang, så jag är ganska nöjd. När jag kom hem körde jag lite styrka, benböj + 90 grader, armhävningar, mage, rygg. Inte så avancerade och jobbiga övningar i sig men jag är allt lite stel idag. Känner av  ljumskarna och baksida lår från löpningen.

Hrm. Blev lite smått irriterad idag, det är nämligen så att vi har en 2-timmars håltimma innan vår sista lektion, där vi idag skulle ha matchanalys. Vi satt i biblioteket och chillade, jobbade med vår svenska tidningskrönika, försökte sysselsätta oss för att få så lite "dö-tid" som möjligt. När vi sedan kommer till klassrummet fanns det ingen lärare där, vi väntade ett tag och ingen lärare kom, vi väntade ett tag till men det kom fortfarande ingen lärare så tillslut åkte vi hem. Rätt tungt när man hade kunnat vara hemma vid 1-halv 2 om vi hade vetat om det liksom. Jaja, nu är jag i alla fall hemma och det finns ingen anledning till att vara irriterad/arg över det nu! Ska njuuuuta galet av helgen nu!

Som sagt, fredag idag, ska bara vara hemma och kolla på teve, kanske någon film eller så. Börjar blir lite hungrig, tänkte slå mamma en pling och fråga när det blir mat. Om hon ska träna innan hon kommer hem måste jag ta något litet mellanmål för att stilla hungern lite.


Today is the day!

Yes box, idag ska jag börja jobba upp min kondition/styrka/form. Ska ut och springa lite idag, kommer blir kallt och kommer troligen få ont i både halsen och magen av kylan, men nu är det fanemej slut på bortförklaringar som "det är för halt", "har för mycket att plugga", "kom hem sent från skolan". Visserligen är dessa undanflykter ganska bra anledningar, i alla fall det två förstnämna. Men nej, nu jävlar kör vi! Ska ta med mig frukt och så till skolan också, och dricka massvis med vatten. Jag är lite rolig ibland faktiskt, jag har börjat tagit med mig en vattenflaska till skolan varje dag men jag fyller den aldrig, den bara ligger helt tom och ensam i skåpet tillsammans med mina böcker. Nödvändigt att ens ta med den liksom..

Kollar lite fotboll nu och taggar för löpningen med schööön tagg-musik! Guru Josh Project-Infinity! Den låten funkar i alla lägen ;) Ska fixa något att käka, PASTA, pasta, pasta, ladda med kolhydrater nu.


Så var det här med samvetet....

Hm vad ska jag säga? Samvetet är inte på topp idag asså! Hoppade över ännu en träning..FYFYFYFYFYYFYF. Precis vad jag inte behöver, med tanke på att jag ska åka Kortvasan på 3 mil om drygt tre veckor! Hörde ni? TRE VECKOR! Det är inte alls långt kvar och Therese har aldrig varit i sämre form. Hahaha. Ni ska veta att jag är medveten om att detta kommer gå helt åt helvete, men jag gör det som en rolig grej. Det är så jag känner, får ta det med en klackspark liksom. Ska dock träna på ordentligt nu, så jag kommer längre än typ 100 m i självaste loppet sen. Hade faktiskt tänkt att ut och springa idag när jag kom hem, men det är ju rena rama isbanorna utomhus, så det blir svårt, kommer halka och bryta benen. Dessutom var det mörkt när jag kom hem vid 5-tiden och det ökar ju riskerna ännu mer för att halka eftersom jag inte ser vart det är sandat och så.

Jajaja. Sitter och kollat på fotboll, Everton-Arsenal, står 0-0 efter 42 minuters spel. Av det lilla jag har sett så är det ingen bra match, funderar på att se en film, är riktigt sugen på att slå igång en rulle och bara somna. Får se hur jag gör, kanske hittar något annat som lockar mer på tv, men först ska jag ta ett "kvällsmål", lite fil och nån macka tänkte jag.

Imorgon efter skolan hade jag och Rona tänkt att gå och fika, men båda slutar sent så vi bestämde oss för att strunta i det. Haha lite smått tråkiga.. men det finns nästan inget värre än att komma hem sent från skolan. Tycker det är sjukt jobbigt, när jag slutar så sent som fyra då är det HEM som gäller, på en gång alltså. Så fort det bara går. Det är en helt annan femma om man har skolarbeten att göra men att hänga på stan och fika, det händer inte ofta att jag stannar för en sådan grej. Haha. Lite knas men that´s the way it is.

Fil och flingor-dags nu!

Mästarnas mästare

Idag har jag absolut inte pluggat någonting och det känns verkligen skönt. Ingen stress eller press. Har ingenting att plugga denna vecka och inte nästa heller. Inget som jag vet nu i alla fall, kommer säkert någon feting grej som ska göras till nästa vecka, bara för att jag har sett fram emot att slappna av en vecka nu. Hur som helst, geografi provet idag gick väl sådär, hann inte göra klart alla frågor...Sjukt irriterande, hatar sånt, känns så onödigt när tiden inte räcker till och man vet att man kan göra mycket bättre från sig än att stressa sig igenom dom sista frågorna och bara göra dom halvdant. Nej alltså jag vet fan inte, det var ett sånt prov som jag inte kan säga någonting om. Gick varken bra eller dåligt. Får se resultatet när jag får tillbaka det helt enkelt.

Sitter och kollar på Mästarnas Mästare, skit roligt program tycker jag! Lite likt Robinson och det var ett program jag följde och älskade när jag var mindre. Det här med tävlingar och dueller är skit roligt att kolla på! Ska fortsätta kolla nu, sen blir det eventuellt promenad med Rona, sen dusch, och därefter läggdags! Hehe.

Fan vad jag saknar det här programmet! Mys med familjen
 på lördagkvällar, det var grejer det ;)

Update


Två timmar senare sitter Therese och äter kakor och dricker mjölk, degar galet  vid datorn. Har inte öppnat böckerna än....det finns ingen motivation, inte nånstans. Gahhhh skärpning nu..!! 



Is, is och ännu mera is

Usch vad isigt det är ute, vart man än går så får man verkligen se till att hålla tungan rätt i mun! Sakta men säkert tar man sig framåt, tycker mest synd om de äldre. Min farmor håller sig inne såna här dagar för att inte halka, de gör säkert de flesta och det gör dom rätt i. Finns ändå inget roligt att se ute, bara gråmulet, trist väder och is med massor och vatten över så att man blir dyngsur om fötterna. Fast det är klart, inte så roligt att sitta inne i flera dagar och inte göra något heller. Blir nog lite långtråkigt i längden. Stackars stackars.
Är himlans trött på det här skit vädret nu, ge mig sommar!

Imorgon ska vi åka skridskor på gympan, tack och lov är det inomhus i någon av ishallarna så vattnet som brukar ligga som ett litet lager över slipper vi! Wiho. Har geografiprov imorgon, måste plugga mera, mera, mera! Hets hets hets, är lite småstressad, blev inte mycket plugg igår för det var, mot mina förhoppningar, ganska mycket att göra på jobbet ändå...Min plan förstördes alltså. Ska sätta mig och plugga järnet nu istället! C yaaaaaaa

Jobb!

Go morron go morron!

Tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan jag åker och jobbar. Har packat ner geografiböckerna så att jag kan plugga lite om det är lugnt på jobbet. Vilket det oftast brukar bli, i alla fall någon gång under dagen. Ska ju jobba ända till elva ikväll så jag tänkte göra nån fuling och gå in bakom och läsa lite ibland. Brukar annars vara tråkigt om det är helt tomt och det inte kommer en kotte och handlar, men idag hoppas jag på det! Hehe.

Nu står pappa startklar för att skjutsa mig! Hörs!

Pasta Bolognese

Hej på er!

Skönt med lördag, är rätt nöjd med dagen. Pappa kom och väckte mig halv 11, han tyckte väl att det var dags att gå upp då eller nå, haha. Nä han väckte mig för att säga att vi skulle iväg och äta lunch kl 12. Och för att jag skulle hinna äta lite frukost utan att vara proppmätt till lunchen så tyckte han att jag skulle gå upp. Haha pappsi. Kollade på mobilen och såg att jag hade tre missade samtal från jobbet. :| blev livrädd att det hade blivit ett missförstånd i och med att jag ska jobba imorgon, trodde dom hade förväxlat något. Men så var icke fallet, hon hade ringt för att fråga om jag kunde börja en timme tidigare imorgon. Så det var ingen större grej.

Sen åkte vi iväg till min faster och farbror, där min kusin och hans fina barn också var. Lilla Måns som blev helt förälskad i mig i julas hade fått vattkoppor så han var inte så pigg. Stackarn. Fick leka med honom hela juldagen, var helt slut efter det så det var faktiskt skönt att han var sjuk. Om man får säga så...hehe. Gosade med lillasyster Maja istället.
Det bjöds på Pasta Bolognese som min faster tjusigt sa, haha, men det låter ju faktiskt lite mer fancy än köttfärssås och spaghetti. Sen körsbärspaj med vaniljsås och kakor till efterrätt.

När vi sedan kom hem, vilket var runt tre-halv fyra tiden satte jag igång och pluggade direkt! Är stolt över mig själv, jag satt mig inte ens vid datorn för att kolla facebook innan. Bra Therese, du kan bara du vill! Det är förns nu jag sitter vid datorn, och det är första gången för idag, och kl är liksom efter 9! Helt otroligt, jag brukar tillbringa sjukt många timmar framför datorn på en dag. Alldeles för många, och det är jag säkert inte ensam om..Dagens ungdom...Våra ögon kommer bli fyrkantiga snart.


Jag och Måns i julas, läser en traktorbok! Den unge mannen älskar traktorer!

Fan vad stel...

Skoja inte om att jag har träningsvärk! Så jävla stel, gör ont när jag går, de första stegen efter man har suttit ner är inte roliga och trappor ska vi inte ens tala om! Men i och för sig hade jag inte förväntat mig något annat heller...Drygt två månader utan träning, klart som fan man får träningsvärk efter ett fys-pass. Försöker mjuka upp musklerna med vanlig hudlotion, men ska ta lite "Aloe Heat Lotion" istället, brukar funka bättre. Jättebra när man är skadad, typ sträckningar, muskelbristningar osv. Eller om man bara har ont pga något annat.

Sitter och äter lite mellanmål och lyssnar på musik just nu, funderar på att plugga lite, sen ta ett VARMT bad (allt för att mjuka upp mina stela muskler, fram- och baksida lår är värst, men rumpan känns den med, böööhhhh) efter badet så blir det nog middag och sen därefter ska jag vara mina Ronisen! Filmkväll gissar jag på att det blir, bara softa.



Hette det träningsvärk?

Blueberry pancakes!

Sitter och slappar i soffan, verkligen slappar! Har nog inte tagit det så här lugnt på länge, jag har ingenting att plugga, ingen träning och inget annat måste-göra. Hur skönt som helst! Sitter och kollar på handbollen, (Kroatien-Sverige) det är ganska jämnt just nu, och det lär bli sjukt spännande i slutet sen, ställningen kommer säkert vara lika sen är det ett eller två mål som avgör. Jajjjja, det har bara gått 22 ännu så det är långt kvar tills slutet! Förhoppningsvis hinner Sverige avgöra matchen innan dess ;)

Efter middagen middagen kom mamma hem efter sin träning och gjorde blåbärspannkakor! Therese sken upp som en sol, haha. Fick pannkakor till efterrätt! Inte dåligt..Det var as gott! Får du göra fler gånger mamma!...Fast utan fullkornsmjölet....Fy sjutton, vad jag ogillar dom där nyttigheterna. Nä usch usch.

Ska fortsätta kolla handbollen nu, sen blir det nog lite fika till andra halvlek, tror pappa köpte hem nå gott fiakbröd =) Yummmmmie!




Fysträning och fika på det!

Taggad som tusan! Även fast jag kommer vara sämst..sämre än sämst. Ligger så himla mycket efter så det finns inte. Skön start med fys....jag vet en som kommer ha väldiga problem med att komma upp ur sängen imorgon, kunna gå överhuvudtaget också, kommer ta emot för varje steg jag tar. Kommer vara såååååååååå stel! Kommer bli en sån träningsvärk som sitter i i flera dagar. Haha ouuffF! Men nån gång måste jag börja komma igång eftersom jag ska köra Kortvasan om en månad. Kortvasan är en tredjedel av det riktiga Vasaloppet, alltså "bara" 3 mil..Men det räcker till och blir över ska jag säga er! Kommer nog bli min livs prestations och utmaning. Jag som aldrig åkt längdskidor förut! Hahaha. Men det blir kul! Höhö.

Jag och Sanna var himlans duktiga idag och stannade kvar i skolan ända till 17 och gjorde klart svenskan. Vi ska ta ut ett par nyheter och sammanfatta ihop dom och sedan ska vi göra vårt eget radioprogram. Lite roligt faktiskt, kul att göra nånting annorlunda än att bara sitta och läsa massa texter från 1700-talet typ. Åkte väl därifrån runt kvart i fem eller nått. Är rätt nöjd nu faktiskt, känns bra för sitt eget samvete ;) 

Nu ska jag bege mig iväg till träningen, vi ska fika efteråt =) Vi ska fira lite lätt för att vi gick upp en division. Kommer dock komma hem senare, men hey, vem tackar nej till fika efter ett hårt träningspass? INTE jag i alla fall! =)

Nu så!

Nu har jag äntligen lämnat in samhällsuppsatsen! Feels good! Skönt att koppla bort den och gå vidare in på andra skoluppgifter. T.ex. cancerarbetet som jag ska börja med nu, vilken minut som helst, men också "leka-radioreporter-uppgift" på svenskan och därefter filosofi. I det där radioprogrammet ska vi ta ut en nyhet, (tror jag?), och sedan ska vi spela in det och sen  ska det spelas upp inför klassen hahaha. As kul grej!

Satt med Palme uppsatsen och rättade till saker i sista sekund i biblioteket i skolan, skrev till lite grann och så, om jag inte hade gjort det hade jag ångrat mig, grovt. Men nu är den inne! Och nu finns det ingen återvändo....


Hallelujah!

Hallelujah, Hallelujah, HALLELUUUJAH!! Helt otroligt att jag blev klar med Olof Palme uppsatsen tillsist! Och det har gått bra, hyfsat bra i alla fall. Jag har inte behövt panik skriva idag och det känns skönt. Det värsta är nästan att bläcken i skrivaren håller på ohc ta slut och jag var orolig att det inte skulle räcka, men det gjorde det. Men det syns att på papperna att det är något knas, ibland är det jättestark svart färg och ibland typ grått..haha. Ser inte jätte snyggt ut men det får duga. Kanske skriver ut den på nytt i skolan imorgon om det finns tid.
Men i vilket fall känns det grymt skönt att den är klar nu. Skiter för stunden i om jag har gjort fel, det kommer nog svida hårdare sen.

Ska fixa lite té nu och sen sova! Har kort dag imorgon, slutar tidigt, 12.20. Då är det bara hem och ta tag i nästa skrivuppgift, nämligen canceruppsatsen som ska redovisas och lämnas in på tisdag. Men som tur är är denna inte lika stor och omfattande.

Tea time nu!


Träning!

God morgon!

Ställde klockan på 09.00 idag men snoozade till halv 10 ungefär. Är det inte det bästa med helgmornar? Att man kan ställa klockan när man vill och sen mys-snooza fram tills man är beredd att gå upp ur sängen. Wuuuuunderbart! Ställde klockan relativt tidigt för att jag hade tänkt att hinna med en del idag och därför ville jag inte sova bort halva dagen.
Nu klockan 11 ska jag och mamma ner till Form (ett träningsställe) och först lyssna på en föreläsning därefter tänkte vi köra lite på gymmet. Föreläsningen handlar om hur en f.d. bodybuilder la upp sin kost och träning för maxad muskelform. Sånt är jätte intressant tycker jag!

Nu är det frukost tajm för mig!

Varför så lugn?

Satt i soffan och kom att tänka på Palme uppsatsen. Jag känner mig helt cool-lugn, inte alls stressad. Är det inte lite konstigt? Jag menar, det är den svåraste och längsta skrivuppgift jag någonsin haft och någonsin kommer få och jag känner mig inte ett dugg orolig. Men jag kom fram till att jag är sån, jag pluggar som bäst under stress. Det är det enda sättet att få mig 110% fokuserad, och det är då jag gör bra ifrån mig. Därför har jag lagt den helt åt sidan dom två senaste dagarna och tänker ta i tu med den i helgen. PÅ RIKTIGT OCH PÅ FULLT ALLVAR.  

PS. Jag har en känsla av att jag kommer få äta upp dessa ord när jag sitter med skiten upp i halsen på söndag kväll. (Den ska va inlämnad på måndag)

Varför så lugn?

Satt i soffan och kom att tänka på Palme uppsatsen. Jag känner mig helt cool-lugn, inte alls stressad. Är det inte lite konstigt? Jag menar, det är den svåraste och längsta skrivuppgift jag någonsin haft och någonsin kommer få och jag känner mig inte ett dugg orolig. Men jag kom fram till att jag är sån, jag pluggar som bäst under stress. Det är det enda sättet att få mig 110% fokuserad, och det är då jag gör bra ifrån mig. Därför har jag lagt den helt åt sidan dom två senaste dagarna och tänker ta i tu med den i helgen. PÅ RIKTIGT OCH PÅ FULLT ALLVAR.  

PS. Jag har en känsla av att jag kommer få äta upp dessa ord när jag sitter med skiten upp i halsen på söndag kväll. (Den ska va inlämnad på måndag)

someone who wants to make me dinner?


Då vare helg igen. Skönt skönt. Gick till skolan idag, är typ frisk, jag känner mig i alla fall hur pigg som helst, och jag har fått behålla allt jag har ätit. Eller allt och allt, jag åt en sketen liten potatis till middag igår, men idag fick jag i mig ganska mycket mer. Ris och någon slags gryta. Jag har dock gått och varit lite orolig över att smitta mina klasskamrater och annat folk i skolan. Hoppas inte jag gjort det! Vet inte riktigt hur länge efter man fått "sjukan" som man smittar? Jaja, vi får hoppas på att ingen blir sjuk pga av mig.

Mamma jobbar sent idag, typ till 20, vette sjutton vad hon skulle göra kvar så länge, har aldrig hänt förut. Men aja. Pappa är i Göteborg så det bli till för mig och Jenny att fixa mat själva. Hrm. Blir det mackor eller...? Eller kanske pizza? Usch, jag skäms, är så himla dålig på det här med mat. Riktigt dålig. Den enda jag kan göra är typ makaroner, köttbullar, pytt-i-panna (som man bara värmer i stekpannan) och sånt enkelt.

Vet ej vad jag ska göra ikväll. Inget speciellt, bara ta det lugnt. Kolla på teve, får kika på tablån och se vad den erbjuder. 

             Chokladsuuuuuuuuuuug. ICA sen och köpa center? YES!!!!

Palla va sjuk....

...IGEN! Dock ingen förkyldning denna gång, istället magsjuka. Tror jag har åkt på vinter kräksjukan. Uuuuääääehk. Inte roligt. Kräktes och så igår men känner mig hyfsat pigg idag ändå. Var helt hängig igår men jag verkar inte ha feber idag, tack och lov. Trodde jag skulle ligga helt däckad idag också, men skönt det. Har dock inte ätit något sen lunchen igår men jag har ingen aptit. Hoppas jag kan gå till skolan imorgon! Vill inte missa så mycket..Hate being away from school. Missade första religionlektion tack vare spyan. Har religion imorgon också så jag vill verkligen kunna gå. Jag försöka äta något och se om jag får behålla det, om jag får det borde jag kunna gå till skolan.



090113

Soft dag idag. Började dagen med idrott och där spelade vi volleyboll. Sen dusch och därefter geografi. Sedan avslutade vi dagen med natur där vi jobbar med olika cancerformer som ska redovisas skriftligt och muntligt  nästa vecka. Jag skriver om bröstcancer, men jag funderar på ändra och skriva om någon form av leukemi istället. Skulle vara roligt att veta mer om just leukemi eftersom min mormor hade det.

Nu sitter jag bara hemma och chillar lite framför MTV, ska göra en fet macka strax och sedan ska jag plugga. Palme, som vanligt, jag lär blir as bra på det här med politik nu när man har fått en inblick i det. Jag menar, i nästa val får ju jag rösta! hhööhö. Har påbörjat analysen, lite lätt sådär, tänkte fortsatta med den idag. Men jag har dock ingen aning om skriver rätt saker på rätt ställen. Känns som jag skriver saker som man inte ska skriva under vissa rubriker. Men men, det får liksom bli som det blir i så fall. Innan jag påbörjade läsandet och skrivande bestämde jag mig för att jag skulle råå sattsa på denna uppsats. Men nu när jag väl satt igång, vill jag bara få den gjord och lämna in den. Få den ur tankarna.

Nu ska jag fixa mellis :)


Risgrynsgröt

Kom ganska precis hem från skolan. Slutade 12.20 idag, mycket skönt! Knallade omkring på stan en mini pini stund, gick in i max två affärer. Köpte ett par svarta chinos, sjukt sköna brallor det där. Köpte ett par vinröda för nån vecka sen, kommer bli mina favoritbrallor i sommar, utan tvekan! We love chinos! Hehe.

Sitter i soffan och laddar batterierna med risgrynsgröt inför det kommande plugg-helvete jag kommer få dras med idag. Har tänkt att skriva färdigt analysen (I Palme uppsatsen), kan vara skönt att ha den gjord. Jag ska verkligen tvinga mig själv till att göra färdigt den. Eftersom jag troligtvis kommer jobba i helgen så kommer det säkerligen vara så att jag inte kommer orka göra den. Så lika bra att pina sig igenom skiten nu! Jaja, hur som helst så var det sjukt längesen jag åt gröt! Måste varit förra julen, den 2007 alltså. Denna julen åt jag inget, inte ens på julafton...eftersom jag jobbade då. Buhhh. Hahaha jaja, vem i helvete bryr sig om när jag åt gröt sist? Nu slutar jag gagga på om helt onödiga saker och börjar plugga istället!

Fotbollssöndag

Mina planer för dagen har inte riktigt blivit som jag hade tänkt mig. Det ser ut att bli en fotbollsdag istället för en pluggdag. En tvättäkta, eh sa jag  tvättäkta? Haha vet inte varför jag just sa så men i alla fall det ser ut att bli en av mina traditionella fotbollsdagar, sådana jag alltid hade förr i tiden. Har nyss kollat på Wigan-Tottenham, lite plugg har det ändå blivit, har läst lite samtidigt som jag kikat på matchen. Och nu klockan 17.00 börjar Man Utd vs Chelsea. Lär blir en bra match så jag tänker inte missa den, men Palme boken kommer jag ha i knät även under denna match.



Sunday - plugg idag.

Känner mig rätt pigg idag! Gick upp vid 10 tiden. Kände att jag inte ville sova bort hela dagen med tanke på att jag måste plugga idag. Och eftersom det alltid tar 2-3 timmar innan jag kommer igång så är det bra om jag stiger upp i hyfsad tid. Jag skulle dock behöva städa mitt rum idag, det ser ut som ett bombnedslag där, kläder, påsar, väskor ligger över hela golvet, man ser knappt golvet. Haha, det är helt täckt med grejer. Jag kanske ska lägga upp dagen på följande sätt;

1. 13.00 - 17.00 Plugga
2. Ca 17.00 Städa
3. Därefter, plugga lite till (Om det behövs). Annars softa resten.

Sitter och zappar lite mellan kanalerna. Jenny och Niclas dunkar Björn Rosenström..haha, ganska roliga låtar faktiskt. Roliga att sjunga med i. Björn Rosenström påminner mig om en gammal vän som heter Emil. När vi var där på middag hos deras familj satt han på pojkarna som busar, och hans mamma blev rasande till en början eftersom det inte var så passande på en middag, men när vi andra började skratta sa hon "lyssnar ni också på sådant tjejer?" och skakade lite lätt på huvudet. Jag och min syster sa med mycket fnitter "nee" Hahaha. OM jag saknar den familjen, synd att vi har tappat kontakten med dom. Våra familjer gjorde allt tillsammans, åkte till fjällen, stöpte ljus, åkte till junibacken/skara sommarland, umgicks på lov och helger. You name it! Har mycket minnen med dom. Dom var verkligen som en extra familj. Yvonne (deras mamma) är min "vuxen-bästis". Världens bästa vuxna människa! Lots of love to that family.


Ett litet mirakel....eller?

Tjoho!

Ruggit väder ute idag...kom nyss hem från Rona, var inge skönt alls att gå hem därifrån. Men nu är jag i alla fall hemma och jag sitter i soffan och kollar på ZTV. Mycket skönare :-)
Kommer inte bli något plugg för mig idag, kommer inte hinna med det, ska åka iväg till en kompis strax och vara där ikväll. Lite filmkväll. Idag igen. Det har blivit mycket filmkvällar på senaste tiden. Med mycket godis och chips. Haha..hrm, men det är bara mysigt ju.

Juste igår..något riktigt mirakel inträffade nog inte, jag åt woken men plockade bort bambuskotten och det där, så det blev bara kyckling och nudlar för mig! hahha. Men det var as gott det med! Som sagt, jag tycker inte om att blanda så mycket mat tillsammans.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen fixa något lite lätt att käka. Sen sticker jag nog vid 6-7 tiden.
Ha en bra kväll!


Scrubs + godissug + wok(?!)

Hello fellows!

Sitter och kollar på på Scrubs, haha himla skön serie alltså. Man kan nog se hur många avsnitt som helst utan att bli uttråkad. 3:an borde göra som 5:an gjorde några dagar efter jul, nämligen köra ett maraton på Scrubs! (5:an körde på vänner, dårå) Men fan vad skönt det skulle vara, ligga på soffan en hel dag och se på Scrubs! Haha, jag är helt såld på serien!
Känner att jag är jävligt godissugen idag, vill ha choklad! Messade Rona och frågade om vi inte skulle gå ner till ICA och köpa lite gudis! Vi tänkte dra en filmkväll ikväll, har några avsnitt kvar av OC så då sitter det verkligen inte fel men en fet godispåse. Hon kommer och hämtar upp mig efter jag har ätit och så går vi tillsammans ner till ICA och handlar.
Juste! Vet ni vad vi ska äta ikväll? WOOOOOOOOK?!?!? Min syster ska tydligen göra någon wok, med kyckling och någon typ av nudlar? Therese är livrädd! Jag äter inte wok, gillar inte när man blandar så mycket olika grönsaker med varandra. Haha...men what the hell, det är väl bara att smaka, i guess. Men jag måste erkänna att jag lite rädd, nästintill vettskrämd! Om jag tycker om det då är ett mirakel.

Ska kolla slutet av scrubs, sen mat ;) hooodieludie!

Helg!

Okey, hann knappt börja skolan förrän man fick vara ledig igen! Hehe skönt med helg. Ska ta tag i den satans Palme grejen i helgen, ordentligt denna gång. Inte bara sitta och små läsa och sedan tro att jag är jätteduktig.
Kom hem från stan för en stund sen, knallade omkring lite och träffade på Sanna, Viktor och Filip innan jag åkte hem. Hittade en skit fin kofta på MQ! Dom har alltid så fina koftor/tröjor där.

Sitter hemma och dunkar musik för fulla muggar, har kopplat datorn till sorroundljudsanläggnignen. Ska ringa min chef alldeles strax så att han får mitt kontonummer så han kan sätta över lönen ;) hehe

Nu ska jag fortsätta med mitt disco här hemma, haha


Back in school!

First day in school. Skoldagen är slut och jag är hemma. Det kändes riktigt skönt att vara tillbaka. Hade ett stort smajl på läpparna när jag kom imorse. Haha, as glad, extra glad att få se alla fina classmates igen. Nästan den känslan man får när man kommer tillbaka efter sommarlovet. Hehe.
 Vi fick sluta tidigare för vår samhälls lektion utgick så jag slutade klockan 1 vilket var skönt. Sitter hemma och tar det lugnt bara. Har flyttat ut min gamla, ruttna dator ut i hallen mellan mitt och Jennys rum för den tog för mycket plats på mitt skrivbord i rummet. Pappa kommer säkert flytta på den sen men det får stå här så länge i alla fall. Medans jag flyttade omkring lite såg jag hur dammigt det var, fy sjutton. Äckligt dammigt, godis papper och påsar överallt. I helgen blir det storstädning av mitt rum! Det är en sak som är säker.

Idag ska jag verkligen bara softa.
Mellanmål nu :)

Mammas tur

Hej allihopa! Det har inte blivit lika mycket plugg som jag hade hoppats på. Har rättare sagt inte gjort ett skit. Har läst igenom filosofin en sketen gång men Palme har jag inte ens haft tankarna på. Eller jo det är klart jag har för det ligger skaver i bakhuvudet hela tiden, men jag har trängt bort dom tankarna. Men lite filosofi har jag i alla fall gjort, alltid något. Ska läsa igenom det en gång till eftersom vi ska diskutera kapitlet i klassen imorgon. Skönt med läxa första dagen, eller........?

Då jag nästan har blivit frisk, endast lite, pytteliiite snuva och hosta kvar, Yippie! Äntligen, äntligen! Hoppas jag blir helt frisk till helgen så kan jag träna! Men istället har mamma fått skiten. Nu är det hennes tur att gå och hosta och ha sig. Stackarn. Förkyldningar är en pain in the ass. Jag hatar dom, och jag är säkert inte ensam.

Trött

Fy fan vad trött jag är. Ställde klockan på 09.00 imorse men jag snoozade fem-sex gånger till klockan var 10. Var helt död och jag är typ fortfarande. Har fetaste huvudvärken, jag kanske borde gå och lägga mig igen med tanke på att jag borde vara utvilad till MAX när skolan börjar imorgon. Men jag vill kunna somna ganska tidigt ikväll så vi får hoppas att huvudvärken släpper när jag har fått i mig lite frukost.

Idag blir det ännu en pluggdag, ska försöka skriva på Palme, pussla ihop alla meningar och skit i en flytande text. Ska göra lite frukost och lägga mig och vila lite framför teven - med risk för att jag kommer somna till igen.

Freeesh air

Jag hade nästan glömt bort hur det kändes att andas in frisk luft. För första gången på 6 dagar var jag ute i mer än 5 minuter. Jag känner mig...ehh typ..fräsh! Eller något i den stilen. Kanske är ren ett bättre ord, hrm "jag känner mig ren" haha nej det lät inte lika bra som fräsh. Så jag känner mig kind of fresh. Jag har alltså varit ute större delen av dagen hos mina kusiner utanför Stockholm. Vid Ingarö. Mysigt ställe! Älskar att vara där, speciellt på somrarna! Jag, pappa och Jonas (jonas är också en kusin) åkte iväg vid elva tiden för att hjälpa min farbror att bära stockar(?), som han skulle hugga ved av. Haha, my uncle is the greatest. Störtskön gubbe. Ni undrar säkert varför han inte kunde göra det själv, men läget är liksom så att han är lite handikappad på ena benet och klarar inte av lyfta och bära sånt själv. Så händiga Therese åkte med och lekte Hulken. Fy fasiken vad tunga dem var! Efter vi var klara åt vi pizza och kollade på hockey. Den pizzan satt fint, för jag var så jäääävla hungrig efter allt slit och släp. Men jag känner mig nöjd, trodde musklerna hade försvunnit och blivit till filmjölk av alltihopa. Det var en liten lättnad, jag menar jag har inte rört på mig ordentligt på mer än två månader! Hörde ni?! Två månader! Skandal. Men tur att skolan kör igång nu om man ser det ur den synvinkeln. Skola=träning. Det är på tiden att jag kommer igång.

Jag sov väldigt illa inatt, somnade inte förrän fem, fast jag gick och la mig vid två så kunde jag inte somna. Så därför tänkte jag faktiskt gå och lägga mig nu. God Natt!

Ps. Sista dagen på lovet imorgon :| crap.

Olof Palme is the shit

Som jag nämnt i tidigare inlägg hade jag en liten pluggdag idag. Har inte pluggat överdrivet mycket men jag har kommit en bit på vägen. Har kommit igång och det känns skönt. Har läst i lite olika böcker och det känns som jag har fått en liten uppfattning om vem han egentligen var och vad han stod för, politiskt alltså. Den bild jag hittills har fått av honom är att han var en bra person. Jag trodde helt tvärtom från början, jag trodde han var en tjurskallig gammal gubbe som bara gnällde. Så såg det ut på hans bilder, jag menar, han ser inte särskilt snäll ut. Men så är det absolut inte, han ville ganska väl ändå, han ville hjälpa fattiga människor i u-länder, människor som stod inför olika förtryck, han försvarade små staters oberoende av stora nationer. Ja, han verkade rätt schysst ändå liksom.

Så ja...nu sitter jag här med 6 böcker staplande framför mig och massa papper där jag har skrivit upp nödvändig information. Imorgon, eller på onsdag tänkte jag sätta mig och pussla ihop allt och försöka hitta ett sammanhang. Försöka göra det till en flytande text.

Ikväll, eller snarare inatt spelas hockeyfinalen i JVM mellan Sverige och Kanada. 01.30 börjar matchen, nån mer än jag som hade tänkt att stanna uppe och följa matchen? Jag är redan jättetrött så vi får se hur det blir med den saken....Ska slå igång något avsnitt av OC så kanske jag håller mig vaken. Kommer säkert somna till det och därmed kommer också JVM-finalen vara körd ;) Men vem vet, jag kanske kan hitta nån energidricka stående i kylen....Har för mig att jag fick en på SACO-mässan förut, har inte haft en tanke på att dricka den. Men den kanske kan komma till användning nu?


Pluggdag

Ärligt talat nu, idag ska jag verkligen börja med Olof Palme uppsatsen! Jag kommer ångra mig sen och få ett helvete då istället. Lika bra att ta tag i det nu. Skolan börjar på torsdag och jag hoppas verkligen att den ska vara inlämnad veckan efter, alltså vecka 4. Annars är jag helt screwd. Men jag ska kämpa mig igenom alla dessa böcker jag har lånat om Palme och försöka sammanfatta ihop dom lite. Missuppfatta mig inte nu, jag ska inte läsa igenom ALLA böcker, utan jag tänkte försöker sikta mig in på vissa kapitel och delar. Annars blir det alldeles too much. Kommer aldrig hinna läsa 4-5 böcker på några ynka dagar. Nej nej nej, det är bara att glömma.

Rona gick precis, hon var har och hälsade på en stund innan hon gick vidare till tåget. Fem minuter efter hon hade gått fick jag ett sms där det stod: Min näsa är iskall
HAHAHAHA. Fan vad jag började garva. Det lät så jävla roligt. Jag såg hennes lilla näsa framför mig, helt liten och röd. hahah. Men det är klart flickebarnet fryser, det är ju 15 minusgrader idag igen!! Buuuuuurr! Vilken vinter vi fick helt plötsligt. Och stackars mig som inte kan vara ute och ta del av den. Jag får hålla mig inne i värmen med förkyldnings-helvetet som fortfarande inte har släppt.

Ska göra mig en kopp te och sedan sätta igång med Mr. Palme.

Chill prill

Sitter hemma i soffan och tar det mega, mega lugnt. Chillar galet. Man får passa på nu innan skolan börjar för då är det allvar igen. Och Therese ska köra järnet! Sista terminen nu! WOHO. Go go go!
Ska börja läsa boken om Olof Palme och hans utrikespolitik strax och sen vid 9-tiden kommer Rona. Ni vet, vi måste ju gå igenom dagens händelser och skvaller. Haha. Förresten överraskningen jag fick igår var ett  litet kollage! Jättefint! Jag ska sätta upp det tillsammans med kollaget jag fick av Matilda i februari :) Kommer bli lättare att placera dom nu när jag har bestämt hur jag ska ha det i mitt rum, med mublering och så. Har velat vänta med det eftersom det har varit lite fram och tillbaka med den saken. Men nu tror jag att jag har bestämt mig! Och så här har jag aldrig tidigare haft det. Lite ruuligt.

Ska kolla på sporten nu och därefter börja läsa lite om vår tidigare statsminister Olof Palme. Ser fram emot rolig och intressant läsning! Eller inte.................................

Malta nästa?

God morgon! Vaknade i hyfsad tid idag, typ 11.20, men då ska det tilläggas att jag vaknade kl sju imorse av den förbannade hostan. Jävla förkyldning! Kommer den aldrig försvinna? Man börjar ju undra... Alltså egentligen är det kanske inget farligt men det är bara det att jag inte är van att vara sjuk. Och när jag väl blir sjuk är det endast 2-3 dagar. Det är väl därför allt känns så himla "stort" för mig. Jag har säkert bara åkt på en släng av influensan. Suck..

Jaja.

En av mina tränare har i några månaders tid tjatat på oss att vi ska följa med till Malta för lite semester och kolla in Sveriges VM-kval match mot Malta i september. Vi har haft så mycket att tänka/göra ändå dom här senaste månaderna med fönsterbyten, "renovering" av rum osv, så det dära "tjatet" har gått in genom ena örat och ut genom andra. Men så idag när jag hade ätit frukost frågade jag pappa om vi inte skulle åka med på den där Malta resan ändå! Vi gick in och kikade på internet på flyg och hotell och vips så hade vi preliminärbokat! Så ja, eventuellt blir det Malta nu i september! As kul! I så fall. Skulle verkligen, verkligen vara sjukt roligt! Det är ett gäng som ska åka ner, bland annat min tränare och hans familj. Nej förresten, det är en till tränare som också ska med! Och hans familj. Så det blir två tränare + deras familjer. Sen är det en familj till som ska med, men dom känner jag inte till så bra. Men som sagt, det kommer bli himla roligt om det blir av! Vilket jag tror att det blir :) hihi.

Myskväll

Jag och Rona drog en OC-kväll ikväll, förra veckan började vi kolla på andra säsongen av OC och vi fortsatte kika idag. Har aldrig riktigt gillat den serien men jag fattar inte hur man kan vara så skön som Seth. Hur kan man bli så charmad av en person genom en fucking TV-ruta? Haha, jag hade inte tvekat en sekund om han frågade om vi skulle gifta oss...(ganska osannolikt, men what the hell, man måste ju få fantisera lite granna). Men som sagt vi fixade ihop en mysig kväll med hjälp av lite OC och en stoooor påse chips och lite choklad! =)
Finns nog inget godare än att äta chips och choklad tillsammans, dom smakerna tillsammans MMMMMmmmm. 

                                           Jag och Rona på Nyårsafton!

Big Cat Diary

Känns nästan som det är morgon, jag sitter fortfarande med morgonrocken på och jag har inte förflyttat mig från soffan de senaste timmarna. De visar nämligen De stora kattdjurens dagbok på Animal Planet idag! Jag har suttit bänkat sen klockan halv 1 och programmet kommer att pågå till kl 18! WihooOOo. Älskar lejon, riktigt mäktiga djur det där. Skulle vilja ha ett eget som man kan gå ut och promenera och mysa med. Men ja, klart jag inser själv att det inte går men åhh, jag vill ändå ha ett!! Så himla vackra.
Innan jag dör ska jag åka till Afrika på sånt safari, kanske i  Kenya, tilli Masai Mara. Skulle vara en sjuk upplevelse. Det är verkligen något jag måste göra under min livstid.




Annars då..Mja, jag är fortfarande sjuk och febern har kommit tillbaka...Har dock inte jättehög feber men ungefär en grad över det normala. Alltså, drygt 38 grader. Om det inte har skett någon förbättring tills på måndag borde jag nog gå till doktorn. För idag har jag varit sjuk i ungefär en vecka, och jag har knappt blivit bättre alls. Nästan så att det har dykt upp nya symtom varje idag. Sover oroligt på natterna, vaknar flera gånger per natt, vilket jag aldrig gör annars. Imorse vaknade jag runt 6-tiden och hade sjukt, sjukt ont i ena örat och i tänderna(?), de kändes som att två tänder skulle ramla ut, det var jätteömt på just ett ställe där omkring de två tänderna sitter. Helt sjukt.

Ikväll tänkte jag ta det fortsatt lugnt, Rona kommer nog över en sväng och gör mig sällskap, hon hade en överraskning till mig :D:D undra vad det kan vara? Jag har inte en aning! Ska bli spännande att se. Konstigt att hon inte blivit sjuk än, vi har träffats en liten stund varje dag, hon borde ju bli smittad. Men hon får komma hit..på egen risk!

natti natti

Hello fellows!

Snart läggdags för mig, är helt slut även fast jag sov drygt 12 timmar inatt. Men men det är väl bakterierna i kroppen som spökar. Skönt att sova ändå ju! Fan, det där är faktiskt en grej som jag har tänkt på.. Man säger att det är så skönt att sova, men hur kan man egentligen veta det? Egentligen alltså? Man känner ju inget när man sover?...Kanske är det när man vaknar och känner sig utvilad..eller är det när man vaknar tidigt på helgen och vet att man kan sova några timmar till? Hrm...kanske är det då den där sköna känslan uppstår. Jag vet att när jag själv ställer klockan på 05.00 på fredagkväll är det rå skönt att somna om när den ringer på lördagmorgon. DET ÄR SÅ SKÖNT ATT SOMNA OM ATT JAG TROR JAG DÖR! Det är i alla fall de slutsatser jag kan dra av mina egna erfarenheter. Jaja whatever, spelar ingen roll hur mycket jag spekulerar i det för jag kommer aldrig komma fram till ett svar. Inte ett svar som känns rätt för alla "individer" men det där med att ställa klockan extra tidigt på helger funkar definitivt för mig! ;)

Ska kolla "internet-rundan" och sen göra mig en kopp varm oboy och ett par mackor innan jag går och lägger mig!
Godnatt på er!

Dag 2

Då är vi två dagar in på det nya året, Therese är fortfarande sjuk, men känner sig någorlunda bättre. Har nu "bara" huvudvärk och är ganska snorig. Men det verkar som att jag är på bättringsvägen nu. Tack och lov! Finns inget värre än att vara förkyld, jag ligger hellre helt däckad i feber och bara sover hela tiden, då slipper man i alla fall känna något. Men det här med halsont, hosta, snuva kombinerat med feber och matthet, nix! Det är fanemej inte roligt alltså! Men men, slut på dessa klagomål snart eftersom jag förhoppningsvis kommer vara pigg och kry!

Min dag idag kommer se rätt lugn ut, ska bara vila och ta det riktigt lugnt. Ladda batterierna för den kommande veckan där jag kommer få ägna många dagar åt min förbannade Olof Palme uppsats. Dock så har jag hittar en bok som handlar om just hans utrikespolitik! Yippie! Jag hoppas den finns på Stadbiblioteket och att den är bra, att det finns mycket information som jag kan skriva om. Ska nog börja lite på den redan i helgen, kanske imorgon om jag känner mig piggare.

Rona kom förbi nyss innan hon gick vidare till tåget. Haha hon bor 3 minuter ifrån mig så mitt hem har blivit en liten "hållplats" innan hon går vidare hem/stationen. Vi pratade lite bara, som vanligt haha. Pratkvarnarna själva som har skvaller om allting haha...

Ska fixa något lätt att äta, har för mig att det stod ett kak-paket i skafferiet ;) muuuuuums

2009-01-01

Första dagen på nya året! Welcome 2009. Nytt år - nya möjligheter! Har inte gett något direkt nyårslöfte, har jag aldrig gjort. Men såhär första dagen på året så inleder man med att vara sjuk. Förkyldningen fortsätter hänga kvar. Hade dock inte förväntat mig något annat heller eftersom jag drog iväg igår kväll och firade in det nya året med lite vänner. Åkte hemifrån med halv 5 tåget, drog en mc donalds innan vi åkte hem till Ronas moster där vi dumpade av lite saker så vi skulle slippa släpa med oss sovgrejer och dagen-efter-kläder, dvs mjukisoverallen. Vi fixade till oss där och sedan åkte vi till Jasmin och Calle, och hos dessa två skulle vi äta middag, kyckling i en jättegod sås med typ mango-chutney  och sen ris till det. As gott var det! Det lyckades du bra med Jasmin ;)

Efter maten kom det lite fler, och vi blev kanske runt 20 stycken vilket var rätt lagom med tanke på att jag var rätt hängig och så. Knarkade alvedon, eller knarka var väl lite överdrivet, jag bara tog en och en halv. Men utan dom hade kvällen blivit jävligt tung för att öronen, halsen värkte, jag var slö och slapp i kroppen på grund av febern. Tempen visade 38.7 när jag gick hemifrån. Vet inte vad som flög i mig, brukar vara jättenoga med att vara hemma när jag är sjuk, riktigt sjuk alltså. Men jag ville inte ligga ensam hemma på nyårsafton, det hade inte varit någon större hit. Hade verkligen varit ledsamt :P

Sen där vid tolvslaget gick vi ut på en stor gräsyta och kollade på alla fyrverkerier, därefter blev allt lite kaos, det började brinna i en papperskorg, onödigt bråk mellan vissa och jag och Rona bestämde oss för att försöka få tag på en taxi. Vilket gick mindre bra, försökte i en timme sen gick vi ut till bussen i hopp om att den skulle komma..vilket den inte gjorde. Rona viftade av en slump med handen när en taxi körde förbi och vet ni? Ja, den stannade! Och tillslut kom vi hem till lägenheten där vi skulle övernatta! Vi tog några mackor och sedan somna vi som små grisar :)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER! (Eller God Fortsättning kanske man säger nu? ;)

RSS 2.0