Uusch och fy, vad ska jag ta mig till?!

Jag mår inte alls bra idag. Är väldigt, väldigt tveksam på om jag kommer orka med att fira in det nya året imorgon. Känns som att jag blir sämre och sämre för varje dag som går, och frågan är om det faktiskt inte stämmer? Har känt mig hängig hela dagen men jag var inte varm så jag tänkte att feber kunde jag inte ha. -Trodde jag ja! Efter många om och men tog jag tempen och den visade 38.5. Tog en ipren för nån timme sen och jag känner mig lite piggare nu. I alla fall så pigg att jag orkade pallra mig till datorn och skriva en rad här. Sov riktigt dåligt inatt, vaknade 4-5 gånger av den sjukt jobbiga hostan jag har. Har sovit lite nu på dagen i omgångar, ni vet sådär, 5 minuter dit och 15 minuter dit. Typ halv slumrar. Men jag ber till Gud att jag är frisk imorgon! I alla fall så pass pigg att jag orkar åka iväg på middagen jag är bortbjuden på. Jag får ha det som mål, skulle vara himlans trevligt. Med middagen alltså, ingen party för mig, känns ganska onödigt faktiskt...kommer ju bara bli sjuk igen efteråt i sådana fall.

Nej, det här med att vara sjuk är ju ingen hit direkt. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att bli frisk? Eller vad jag ska göra för att få dagarna att gå? Är ju helt tung och slapp i kroppen, orkar inte göra ett skit. Vila vore kanske en bra idé, men det går inte heller för jag hostar 24. Så det blir i slutändan också jobbigt. Haha förlåt mig, det här blev ett riktigt jävla klago-inlägg.

Nu ska jag lägga mig ner och vila igen, så jag i bästa fall kan umgås en liten stund med mina vänner imorgon :)

BARNCANCERFONDEN

Sjukt fint väder ute! Har varit det i några dagar nu ju, synd för att jag är sjuk..Det suger, jag hatar att vara sjuk. Jag har värsta suget efter att sätta på mig mina varma vinterskor, mössan, vantarna och sen knalla ut och typ..aa bara gå lite.Jag tycker inte alls om att gå annars men när det är sånt här härligt vinterväder kan jag vara ute hur länge som helst. Men nej nej, såklart ska man bli sjuk och istället är tvungen att hålla sig inne..eller det är väl egentligen ingen som säger att man inte får gå ut när man är sjuk, men kroppen säger nej. Hjärnan vill, men kroppen orkar inte. Usch usch alltså, jag mår inte alls bra. Halsen och öronen värker och jag hostar som en idiot. Sån där riktigt "otäck" hosta, det bara rosslar i halsen. Nä usch och fy, nu ska jag sluta tycka synd om mig själv, det finns ju faktiskt dom som är 10000000 gånger sjukare än mig. Även om jag klassar mig själv som världens sjukaste just nu..höhö.

Apropå sjukdomar....så tänkte jag påminna er om att skänka en slant till barncancerfonden. Det är jättejättejätte smidigt och tar max två minuter! Det går att bidra med både kontokort och mobil.  Det är en kompis till mig som har startat en insamling genom barncancerfonden.se, och målet är att samla in 2000 kr till den 16 januari. Än så länge har 190 kr samlats in. (Med risk för att låta som en tv-pratare); Ditt bidrag behövs! I Sverige drabbas ca 300 barn av cancer, varje år.

http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Save/





Nu ska jag göra mig en kopp te och sedan slå igång en film så jag blir frisk nångång. Vila/sova är ju den bästa medicinen. ;)

En liten sjukling

Therese har gått och blivit sjuk. Är jätteförkyld. Har ont i öronen, halsen och tror faktiskt jag har lite feber också. Jag har inte varit sjuk på typ hela den här terminen och det känns ju ganska typiskt att man ska bli det på lov istället. Bara för att jag slappnar av nu säkert, har inte "hunnit" varit sjuk innan. Men jag ska vila ordentligt nu dom närmsta dagarna så jag blir frisk och pigg till nyårsafton. Inte för att jag har några planer alls för kvällen, men något lär man ju hitta på. Känns som alla har planerat in i minsta detalj, men jag känner på något sätt att bara  ta det som det kommer, brukar nästan bli bäst så. Jag menar, då blir man i alla fall inte besviken. Men som sagt, först och främst ska jag se till att bli frisk!

Ligger i soffan med datorn på magen och hostar 24. Har precis kollat på fotboll, newcastle-liverpool. Liverpool vann med 5-1. Rätt rolig match med mycket målchanser. Sitter och små sneglar på tv-tablån, försöker hitta något som man kan kolla på, men hittar inget speciellt så det blir nog till att kolla på nästa fotbollsmatch som spelas mellan Fulham-Chelsea. Ska göra mig en kopp te först och sen fotboll igen!

 

PAPPA

Grattis pappa på födelsedagen <3

Jag och Pappa på Gotland i somras

Utsövd

God morgon! Har precis vaknat, haha, det var längesen jag sov såhär länge. Har sovit typ 13 timmar så nu är jag utvilad. Är väl troligen dom här dagarna då klockan ringt 04.00 som jag har tagit igen nu. Sitter och kollar lite halvt på körslaget, ett rätt mysigt program tycker jag. Små kul att kolla på.

Kommer ni ihåg när jag berättade om att vi höll på att måla om greja på övervåningen? Det är färdigt nu och det blev jättejättebra! Eller egentligen blev vi klara för nån vecka sen bara det att jag inte har tänkt på att berätta det. Sedan fick vi ju en platt-tv i julklapp som ska få stå däruppe. Eftersom pappa är så dålig på att montera och installera såna tekniska prylar kommer en kille hit och ska göra det åt han. Haha. Pappa är allergisk mot instruktionsböcker och därför går det väldigt dåligt när han försöker fixa det på egen hand. Hahaha. Lilla pappsen. Han fyller förresten år idag. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPA <3. Jag tänkte faktiskt baka en tårta åt honom. Tårta á la therese! ;)


Barncancerfonden

Damn vad jag hatar dom här dagarna med rean. Så jävla mycket folk överallt. Men likt förbannat åker man in i alla fall..samma visa varje år. Man sitter och nästan har ångest inför dom dagarna och man bestämmer sig för att inte åka in och trängas med allt annat folk i buktikerna. Sen när det väl är den 26:e så överväger man att åka in ändå, haha. Fast denna gång hade jag faktiskt inte åkt in om det inte vore för min syster. Hon frågade om jag ville åka in med henne och då gjorde jag det. Göra systeryster sällskap. Jag handlade ett par byxor, en tjocktröja, en väska, present till pappa, lite fler tröjor. Så det blev några inköp ändå. Är mest nöjd med väskan tror jag, den kommer användas så det räcker till och blir över! Ganska stor, men ändå inte för stor. Men väldigt rymlig är den! Som sagt, den kommer komma till användning!

Just nu sitter jag och kollar på Tsunamins barn på TV4. Tycker sånt är jätte instressant. Särskilt när jag själv var på plats i Thailand en vecka innan tsunamin kom. Lite halvläskigt när man tänker i sådana banor.
Förresten apropå barn så har jag precis skänkt lite pengar till barncancerfonden. Gör det ni också! Ni kan välja att betala med kort eller också med mobilen och då kan ni välja mellan 20, 50 och 100 kr. Det går fort och är hur smidigt som helst. Ni skriver bara in ert namn (om ni vill) och telefonnummer sen får ni ett sms där det står ett par bokstäver och siffror som ni sedan ska smsa tillbaka som en liten "kod"
 
Länk:
http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Save/


julafton i repris

Den här dagen kändes i princip exakt likadan som gårdagen. Jag gick upp klockan 04 och åkte till jobbet. Pappa hämtade mig och vi åkte hem, och här fick jag stressa omkring för att hinna vara klar till tjocka släkten kom över för julmiddag. Vi åt, pratade, och allt sånt ni vet, hade det allmänt trevligt. Därefter fikade vi och öppnade julklappar (endast mina mindre kusiner eftersom dom firade jul hos sin mamma igår och idag fick dom julklapparna från deras pappa). Men ändå samma julkänsla liksom. Även fast jag inte kan säga att jag har känt att det är jul nånstans överhuvudtaget, ingen snö, inga adventsljusstakar/stjärnor eftersom vi har bytt fönster och sådant. Ställde ut allt julpynt i måndags typ, hann inte ta in den lilla, lilla julkänsla som kom fram. Hhööhööööööööö.
Hur som helst, gårdagen såg exakt likadan ut, och faktum är att det har känts mer som en julafton idag :) Don't know why..huh.

Tänkte ta en dusch nu och sedan hoppar jag ner i min varma, sköna säng! =)

25/12

Jaha, då var den julen förbi. I alla fall nästan, men det roliga med julen är i alla fall över, ni vet vad jag pratar om...ja, exakt, julafton med alla paket. Den där julklappen som jag och pappa åkte in och köpte var en.......KAMERAA!  Så det jag fick i julklapp var en kamera, lite olika presentkort, manikyr-set, ny almanacka, pengar, body butter och andra hudvårdsprodukter, örhängen och lite sånt krimskrams. Sen kommer jag inte ihåg mer, det var lite till i alla fall, men minns som sagt inte vad. Haha..

Har jobbat idag och nu har jag stressat hemma för tjocka släkten har precis kommit! Så nu blir det ännu mera julmat! Haha...jag har inte fått nog av det ännu i i alla fall :)

Dopparedan

Kom precis hem från jobb och handlande. Slutade halv ett, pappa kom och hämtade mig och vi åkte och hämtade farmor och därefter åkte vi och handlade lite mat. Grejer som mamma hade glömt att köpa i helgen, men det var bara några enstaka saker så vi köpte massa godis, chips och sånt istället!

Tänkte hoppa in i duschen snart, sen sätta på mig lite mer juliga kläder :) Därefter vet ni vad som väntar...KALLE ANKA!!
Känns som man kan hela utan till, vilket program som kommer efter vilket osv, men man kan ju bara inte hoppa över den där traditionen. Traditioner är traditioner och sånna kan man inte skippa hur som helst! Det bara är så!

Dåså, mina vänner, innan jag drar mig vill jag önska er en riktigt, riktigt God Jul!

....och missa inte Kalle Anka! ;)




Dan före dopparedan

Sitter framför teven och chillar bara. Har slagit in lite julklappar, har några stycken kvar men mamma snodde inslagningspappret så jag fick sätta mig och ta ett litet break. Hoppas att hon är klar snart eftersom klockan redan är 8 och det är dags för mig att gå och sova snart.
Jag och pappa var ju inne i stan idag och julhandlade lite. Lite julklappar sådär i sista sekunden. Kan tyvärr inte nämna vad vi har köpt ifall någon läser.

Känner mig as stressad för att jag måste sova snart men jag är inte alls trött. Men om jag inte går och lägger mig typ nu kommer jag vara sjukt trött imorgon istället. Så frågan är om jag ska lägga mig och läsa nån bok, en tråkig bok. Då lär jag bli trött, åtminstone så blir man ju det när man inte vill läsa boken, men nu vill jag ju läsa boken för att bli trött, då kommer det säkert inte fungera. Haha, får se om min plan fungerar. Ska packa ner lite grejs för imorgon, så kan jag sova 10 minuter längre! Haha varenda minut är guldvärd så där tidigt på morgonen.


Gym

Ställde klockan på 9 imorse eftersom jag måste sova tidigt ikväll. Börjar ju som sagt fem imorgon. Om ungefär en timme ska jag träffa Ylva, vi ska gå och köra lite på gymmet. As längesen jag tränade. Så det ska bli skönt faktiskt. Känner mig lite halv tjock, alltså inte tjock så men typ rastlös. Det bara kryper i benen ibland. Lite träning behövs verkligen! Kommer kännas hur skönt som helst efteråt.

Sedan efter vi har tränat klart ska jag in till stan med pappa och kika lite. Kolla på en julklapp till mig, men vad det är säger jag inte, det får ni se på julafton! :) muhaha.

Igår satt vi upp julgranen, ska klä den idag när Jenny kommer hem från Niclas. Vi är lite tråkiga som kör på plastgran men what the hell, mycket smidigare ju, dock mycket mysigare med en riktig gran som barrar. Vi har alltid haft riktiga granar, ända sen vi var små, men när vi åkte till Thailand över jul för tre år sedan köpte vi en plastgran eftersom vi inte var hemma. Och sen har vi fortsatt haft den. Men nästa år bestämde vi att vi ska ha en riktig gran igen!


2 days left until christmas!

Dan före dan före dopparedan! Hooodielodie! Mysigt det ska bli. Familjen, maten, julklapparna och allt myspys runt omkring, allt är mysigt med julen! Allt förutom att handla julklapparna bland alla stressade människor. Man blir själv minst lika uppjagad som dom. Nu är i alla fall mitt julstressande över, köpte de sista klappsen idag. Bl.a. till lillesyrran och farmor. Jag vill ha onsdag nu, nu, nu! Eller jag vill att det ska vara onsdag och klockan är 13.00 för då har jag slutat jobba ;) Haha.

Har jobbat idag, dagen gick faktiskt ganska fort så det var skönt. Är ledig imorgon och sen jobb på onsdag och torsdag. Sen får jag också jullov. För efter jul hade jag inte tänkt att jobba nå mer, måste vila lite också ju. Och plugga förstårs...

Storstädning

Hej hej!
Idag har vi storstädat här hemma, det här vanliga julstädet. Himla rent och fint här hemma nu, annars ser det alltid ut som ett helvete, grejer överallt, träningsväskor, toolbagar, kläder, you name it! Du kan hitta allt på golvet hemma hos oss, särskilt i hallen där vi dumpar allt skit när vi kommer hem från skolan. Haha. Detta gäller dock inte mamma och pappa utan mer mig och Jenny, men mest Jenny faktiskt. Jag är ganska "ren" av mig. Syrrans grejer finns verkligen överallt, när mamma säger att vi ska plocka undan våra saker i hallen, plockar jag ihop 2-3 grejer kanske, typ resterande 20 är Jennys. Haha hon är helt otrolig den människan..
Men som sagt nu är det skiiiiinande rent! Får se om det kommer hålla sig så här fint ända till jul. Jag är tveksam, mycket tveksam...Men den som lever får se. Jag vet dock inte om jag kommer överleva dom här jobb-dagarna. 07.00 imorgon, 05.00 på onsdag, 05.00 torsdag. YEAH! Underbart skönt...Eller..?

Sitter och kollar på teve nu, har precis käkat middag. Kikar lite matchen mellan Villarreal och Barcelona..står 0-0. Ska gå och lägga mig snart, är helt slut alltså :P


Sunday morning

Underbart fint väder ute idag! Soligt men kallt, sånt härligt vinterväder! Kul att se solen igen, har typ inte sett den på några månader, måste ju nästan gå ut lite senare. Vid lunch eller något. Har precis ätit frukost nu, två mackor och oboy. Tänkte göra lite varn oboy och äta lite pepparkakor snart! yum. Förresten igår på jobbet stod jag och tänkte på vad pepparkakor heter på engelska, jag frågade han jag jobbade med och han sa gingerbread/biscuits. Gingerbread, det låter helt fel tycker jag. Ginger passar inte alls in med resten av ordet. Haha...Jaja-
 
Idag ska jag inte göra så mycket, julstäda typ...Hjälpa mamma med lite olika saker, hon lackar annars, om hon får göra allting själv alltså. Det är bara det att jag inte orkar, vill gå och lägga mig igen, är skit trött!

Gingercookies och varm oboy nu! ;)


4 days left

Fyra dagar kvar till julafton! Jag är som ett barn igen, längtar jättemycket till julafton! Ovanligt mycket i år faktiskt. Även fast jag jobbar ska det bli skit mysigt att komma hem till familjen sen. Har jobbat idag också, började 5. Böööh. Till skillnad från igår är jag skit trött idag. Är väl gårdagens tidiga uppgång som fortfarande sitter i. Ska sova uuuut imorgon! :) För på måndag är det jobb igen och då är det bara att vila upp sig igen! Denna gång börjar jag kl 7! Inte lika tidigt, för att börja kl 5 tar på krafterna alltså.

Sitter och väntar på Ronisen nu, vi har inte träffats på ett tag nu, eftersom båda har jobbat. Vi har gått om varandra tidsmässigt. Haha, jag har börjat 5 på morgonen och hon har slutat 9 på kvällen, när hon är hemma har jag hunnit gått och lagt mig. Så eftersom jag är ganska seg och trött så tänkte vi bara kolla på en film och softa, snacka lite om vad som har hänt under veckan osv ;) Kanske käka lite guuuudis också, fett sugen på choklad!


Fredag

Friday it is! Och jag är helt as pigg! Har varit vaken sen fyra men är värsta på g i alla fall! Men jag kommer väl decka om nån timme. När jag har satt mig ner och varvat ner lite grann. Har varit full rulle hela dagen, hann inte ens äta någon lunch. Käkade efter jag hade slutat istället, vilket var vid 1. Självklart har Therese tagit på sig ännu mera jobb eftersom hon är så dum och inte kan säga nej. Men som jag har sagt förut, jag får skylla mig själv! Efter juldagen har jag i alla fall sagt att jag inte kan jobba. Så jag kommer få ett litet lov i alla fall :)

Nix, nu ska jag skriva min önskelista! :)


JULLOV

Då har man alltså lov nu då! Härligt härligt! Känns dock inte riktigt som jag har lov eftersom jag ska jobba imorgon. Blir läggdags tidigt för mig ikväll. Är desutom stendöd efter gårdagen så jag behöver verkligen sova mycket inatt. Kom väl hem runt 3 och gick upp 8. 
Men okej, igår då, var alltså ute med klassen, nästan alla var med så det var riktigt kul!  Bra många som var lite slitna idag. Haha. Träffade lite annat trevligt folk där med, bl.a. Ylva, Jonas. den sistnämnda tog jag sällskap med hem.

Sitter och kollar på tv, ska kolla på julkalendern strax, ta igen dom avsnitten jag har missat.

Onsdag - 1 dag kvar

hoodielodi, en dag kvar till lov! Ska bli så jävla skönt! Fick dock ett samtal från någon som jobbar på samma ställe som jag och hon frågade ifall jag kunde jobba lite under lovet. Så jag ska alltså inleda lovet med lite jobb. Kul? Fredag morgon, 05.00 AM. Jag kommer vara DÖD. Fem på morgonen!  Daaam. Samma tid även på julafton och juldagen. Men jag får skylla mig eftersom jag är så dålig på att säga nej. Eller dålig är inte rätt ord, jag är sämst, jag kan inte säga nej. Har varit lite bekymrad över det under dagen, för jag ska typ jobba helt ensam! :O Liiite räddddd, tänk om något går fel. Stängningen och sånt var helt knas, kommer aldrig att klara av det själv!

Oki, no worries now. Ikväll blir det utgång med klassen! Ska bli skit kul! Var ner på stan efter fotbollen och kirrade ett par nya skor! Dom var ganska höga för att vara mig, kommer nog ha sjukt ont i fossingarna, men vad är det man säger? Vill man vara fin får man lida pin! Precis vad jag kommer göra ikväll!

Ska kolla vad jag ska ha för kläder, har köpt 3 nya "festkläder", två klänningar och en kjol! Får se vad det blir! Är jäkligt sugen på kjolen men den känns väldigt mycket nyår. Tub-klänningen skulle jag också kunna tänka mig men den känns också lite för "fin". Som sagt, vi får se vad jag hittar på! Efter allt detta kläd-väljande tänkte jag ta en powernap.

En trött Therese idag.

Är hur seg som helst, jag kom hem klockan två och har inte rört mig ur fläcken sen dess. Jag sitter kvar i soffan och kollar på teve. Sen när blev jag såhär trött? Brukar nästan alltid vara pigg. Hrm, kan kanske bero på att skolan har varit ett helvete på senaste tiden, pluggmässigt alltså. Annars trivs jag :D höhö. Jag har fortfarande inte börjat skriva på min inledning om Olof Palme. Haha. Fyyy på mig, men jag är huuur trött som helst. Rona kommer förbi om tio minuter, måste i alla fall börja lite lätt INNAN hon kommer. Så det är bara för mig att sätta igång dårååå!

Tisdag

Underbart skön dag idag. Började klockan 10 och slutade kl 1! Hade två lektioner, geografi där vi fick nån övning med diagram om befolkning och natur där vi jobbade med celler. Just nu sitter jag hemma och kollar på nickelodeon, djungel george. Hehe. Ska börja skriva inledningen på min uppsats om Olof Palme strax. Den uppsatsen is killing me! Eller is, den kommer att döda mig under jullovet, för det är då jag kommer få sitta med den. Ångrar att jag valde honom, borde tagit ett annat ämne för det verkar ganska svårt. Ska skriva om hans utrikespolitik och jag vet absolut ingenting om hans politik överhuvudtaget! Haha, bra jobbat therese! Aja, vi får väl hoppas att det går bra ändå.

Sitter och glor på slutet av vänner nu, ska se Fresh Prince också innan jag börjar med inledningen om Palme! YEAHH!

Estocolmo

Tjolahoppsan!
Har sprungit omkring i Stockholm idag, tanken var att handla julklappar. MEN som det brukar bli, så handlade jag naturligtvis saker till mig själv istället. Men det blev i alla fall en julklapp! Och det var till mami! Resten får jag ta i veckan. Hatar att handla julklappar, jag vill ha dom själv! Knallade omkring i stor stan med Ruuunisen! Det var jätteroligt att hitta på något som vi inte brukar göra annars :)

Är svin trött nu, borde sova! Har en fet lång och härlig sovmorgon imorn! Ses fram emot den..första sovmorgonen jag har på hela terminen typ. Haha..Illlllla. Men jag kommer vara pigg å gla´ imorgon!

Tredje advent

Hej på er!

Ligger på soffan och rå slappar, är helt död. Var hos Sanna igår, sov där och det blev ganska sent. Men det var jätte trevligt! :) Så det är värt att vara lite trött idag, eller lite och lite, är helt sliten. Haha...Inte likt mig men ibland måste man få festa till det lite grann! 
Morgonpigga människor det där, halv nio började folket vakna till, och lustigkurren bredvid mig väckte mig och sedan somnade denne om, men jag låg vaken och kunde inte sova! Schysst eller hur?

Sitter och kollar på julkalendern och pappa har gjort en brasa och så har vi tänt det tredje ljuset i ljusstaken! Myspys! Tredje advent...snart julafton ju. Och jag har inte köpt en enda jävla julklapp. Illa. Jag var på stan med Lovisa och Sanna i fredags, vi skulle påbörja julshoppingen, men vad gör man? Köper grejer till sig själv såklart! Att man alltid ska lyckas så bra. Det blev en kjol och en klänning för min del. Jag blev kääär i kjolen, en paljettkjol från Gina. AS SNYGG! Kan vara det bästa köpet i år! Tror att jag ska ha den på nyårsafton. På tal om nyår..det är inte långt kvar tills dess heller..Drygt två veckor bara.

Nu ska jag kolla in slutet på julkalendern. Därefter gårdagens avsnitt.

Gissa vad jag har gjort?

Guess what? Therese har färgat håret! Gjorde det lite snabbt innan jag åkte iväg till Sanna igår. Tänkte att det skulle vara roligt med en ny hårfärg..hehe, det blev ganska mycket mörkare faktiskt. Men det ser okej ut, är inte jättejättenöjd, men det får duga.

Sitter hemma hos Sanna just nu, vi väntar på bussen som går halv. Ska ta oss in till stan och därifrån ska jag sedan åka hem och hälsa på farmor. Sanna ska iväg och jobba.

Ska packa ihop lite grejs nu!

Vilken lättnad!

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN...är det över!!! Inga mera prov den här terminen. Det känns jätteskönt! Känner att jag är helt slut körd, har pluggat asset av mig i två månaders tid, och det sliter på en, det vill lova. Snart har jag jullov, och det kommer vara en hel lugn sista vecka. Lektioner som utgår på grund av att vissa kurserna slutar, t.ex. filosofin! =)=)=) WihoOO! 
Min tisdag kommer vara hel soft, sovmorgon till kl 10 och sen slutar jag kl 1! Jag sitter här och skriver med min lilla kusin som är 9 år och hon säger "Lyckos mig som slutar klockan ett varje dag" Haha, hon är en riktig liten retsticka alltså. Och ja, det är sant, hon har ju rätt..när man var liten hade man jättekorta och sköna dagar!

Som sagt så skrev jag mitt sista prov för i år, och det är en ooooooootrolig lättnad. Jag måste säga att jag verkligen förtjänar att ha jullov, som jag har pluggat den här terminen, kan inte förstå att jag har orkat själv. Har suttit med böckerna både fredag och lördag kvällar och det är fanemej inte roligt! Det sista man vill göra en lördag är ju att plugga. Haha jaja, ibland måste man det också.

Sitter hemma hos några bekanta som vi ska äta middag hos, men jag kom att jag har en svenska uppgift som måste lämnas in idag så jag ska skriva den och sedan mejla den till min lärare.

Nu ska min kusin Emma skriva lite grann:

EMMA ÄGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Haha japp, det var det hon hade att säga..höhö. Nu ska vi kika lite på hockeyn, AIK-Leksand, tidig seriefinal ju =) Därefter ska vi äta middag, är skiiit hungrig. Åt lunch vid 12 och sen dess har jag bara ätit pepparkakor.

Snart är det slut!

Torsdag idag! Snart fredag vilket innebär att det snart är helg och det i sin tur betyder att denna sjukt, sjuuuukt jobbiga period i skolan snart är över! Men först väntar en sista plugg dag, och den är idag, och innan jag får ta helg och kan slappna av helt ska ett sista prov göras. Men det är det sista provet på hela året! Jag längtar tills imorgon vid den här tiden. Då är provet skrivet och jag kommer vara sjukt glad!

Sitter för övrigt och taggar igång med lite julmusik inför dom kommande plugg-timmarna!  Det som fattas för att få in den där riktiga julkänslan är snö! Jag vägrar att sitta på julafton och fira en grön jul! Jag vägrar! Kommer att packa min grejer och ta med familjen upp till Norrland i sånt fall...

Ledarskapsuppgift avklarad.

Kom nyss hem från skolan, sitter med ett glas oboy och några mackor. Tänkte sätta mig och plugga strax, filosofin ni vet...Men jag måste ta det lite lugnt ett tag och slappna av lite först. Blev inte mycket plugg igår inte, hade inget fokus alls. Hoppas på bättre lycka idag ;)
Förresten! Idag så höll jag i en övning på fotbollsträningen, lite teknik å sånt. Det gick ganska bra, fick bra kritik i alla fall! Vi har hållt på och tränat ledarskap under en period på ungefär två månader och idag var det sista gången, eller om det var nästa? Jag kommer inte ihåg, men hur som helst är vi snart klara med det. Skönt att ha gjort den nu, så är det borta från huvudet. Hatar att samla på mig massa uppgifter som ligger och "gror" i bakhuvudet.

Nu är det snart dags att ta i tu med filosofin, men först ska jag kolla igenom min vanliga "internet-runda". Lite bloggar, lite facebook, lite aftonbladet, lite av varje helt enkelt! Man har sina sidor man måste gå igenom innan man gör något. I alla fall är det så i mitt fall. När jag väl sitter vid datorn måste jag gå in på ett antal sidor. Bl.a. dom jag nämnde ovan.

OUT OF ORDER

Min skalle är helt ur funktion för tillfället. Jag har suttit med filosofin ett tag nu men får inte in ett smack! Helt sjukt, jag får inte in någonting, det går in och sedan ut direkt. Jag börjar få lite smått panik. Jag är nog väldigt, väldigt trött. Hjärnan strejkar. Jag ska plugga stenhårt en timme och sen ska jag faktiskt gå och lägga mig nio. Det behövs!

Kolla in bilden nedan så förstår du hur jag känner mig idag.


Tisdag

Är faktiskt inte lika trött som jag trodde att jag skulle vara idag, var skit trött i bilen hem från jobbet (första dagen ju!) men sen när jag kom hem kunde jag inte somna..typiskt. Hade så mycket tankar och intryck om dagen som jag låg och filurade på. Säkert därför jag inte kunde sova. Får lägga mig tidigt ikväll istället :)
Okej ja, första dagen på mitt nya jobb igår kväll! Kom dit redan vid fyra tiden och då åt vi sjömansbiff (aldrig ätit förut men det var ganska gott), därefter fick jag mina kläder som var svarta byxor och svart skjorta. Byxorna var lite långa så dom släpades i backen hela tiden men han skulle se efter om han hade några mindre! Och sedan gick vi där i undergångarna på Arlanda och tillslut kom vi upp till den lilla affären! Jag hade en jättetrevlig handledare, verkligen jättesnäll och rolig! Han skojade och var lätt att prata med så det kändes jätteskönt! Allting funkade kanon!
Det enda som verkade lite klurigt var stängningen, mycket saker att tänka på där..Men som sagt, det var ju bara första dagen, så man lär sig väl efterhand!

Idag kommer min dag tillbringas framför filosofiböckerna...buuh. Har prov på fredag och det är det allra sista vi gör i filosofi, sedan är kursen slut! Tack och lov, för det är aboslut inte min grej. Inte nånstans! Kan verkligen inte sätta mig in i dom där satans gubbarnas tankar. Men men, lika bra att sätta igång och plugga på en gång kanske.

Måndag!

God morgon!

Blev inte riktigt den sovmorgon jag hade tänkt mig, klockan halv nio ringer det på dörren. Pappa är hemma och han öppnar. Det var då nämligen så att snickarna kom idag också. Men inte dom två vanliga utan dom + två till! Dubbla uppsättningen alltså. Dom nya två tillhör någon fönsterfirma och det var tydligen idag dom skulle börja byta fönster här hemma. Det gick bra att sova vidare ett tag men efter en halvtimma blev det ett jävla liv och det lät som det var någon som bombade huset. Hela huset skadade och vibrerade, trodde nästan att det skulle rasa ihop där ett tag.
Men som sagt, även fast jag inte fick sova till 10 så är jag pigg ändå! :)

Oj oj helvete! Nu går larmet :S :S haha herregud, jag vet inte ens hur man får av det...men jag lär ju gå och hjälpa dom..!

Andra advent + julbord!

Hallå där!

Andra advent idag och jag har varit och ätit julbord på Viking Line! Skit gott, åt och åt och magen var sådär jobbigt mätt å full, att det nästan gör ont. Den var hård som en fotboll!! Och ja, faktiskt nästan lika rund också, haha. Fanns hur mycket som helst att äta, saker som man aldrig sett eller hört talas om förut. Men som jag nämnde igår, man är alltid lika tråkig när det gäller ny mat så det blev ägg, köttbullar och lite lax! Med andra ord, det vanliga.
Något som hette kottekaka fanns bl.a på dessertbordet. någon som vet vad det är för något? Hahahaha, fan vad vi garvade! "Kottekaka" vilket jäkla namn!

Imorgon har jag sovmorgon, schöööönt. Börjar inte förrän halv 12! Sjukt nice, en måndag morgon också då man är som tröttast! Kan inte få en bättre start på veckan ;) Ska dock jobba imorgon kväll, 17-23. Första passet, lite nervös faktiskt. Arlanda liksom, kommer drömma mig bort till varmare breddgrader när jag ser alla flygplan, människor med resväskor! Puuuh!

Ne! Läggdags nu så jag orkar med morgondagen ;) kan ju inte vara trött första dagen på jobbet!


NARNIA

Kollade nyss på Narnia - häxan och lejonet, och det kan vara den bästa film jag sett på länge! Såg den en gång för länge sen men jag kom inte riktigt ihåg den. Men shit, skitbra film! Åhh, as gullig, verkligen!

Imorgon är det julbordsdax! Ska bli roligt att åka båt, det var ett tag sen och äta julbord är ju verkligen ett plus i kanten, hehe. Äter i och för sig långt i från allt det "lyxiga", ni vet vad jag menar, sånt som man aldrig har på sitt egna lilla julbord på julafton, det blir alltid det gamla vanliga, köttbullar, korv och potatis! Och kanske lite lax! Haha, varför är man så torr jämt och aldrig vågar prova på något nytt? Jag är jätte rädd och försiktig med ny mat. Kalla mig kräsen, för det är jag. Minst sagt.
Undra vad man ska ha på sig då? Vad har man för kläder på julbord egentligen? Får kolla igenom garderoben sen och se om jag hittar något bra.

Sitter just nu och lyssnar på Faith Hill - There you'll be. Ni vet låten som är med i pearl harbor. Blev sjukt sugen på att se den filmen...så jag tror faktiskt att jag ska skriva rent krönikan och sedan slå igång den. Var min favorit film och nu har jag inte sett den på a very, very long time.

Slänger in en bild på Aslan i Narnia.

Så underbart jävla fin!


Övningskörning mitt i natten

Galet skönt det var att sova ut imorse! Gick och la mig typ tolv och sov till elva. Typ 11 timmar! As skönt! Förra helgen var helt packad, kändes som jag inte hade någon lugn stund alls. Så det var extra skönt att sova länge idag.
Blev inget skrivande på krönikan igår, var alldeles för trött och kände för att ta en lugn kväll framför teven. Ska skriva klart den idag istället.

Förresten det var lite roligt igår kväll, pappa skulle till Arlanda och fixa något. Klockan var väl ungefär 11 och jag frågade pappa om jag kunde följa med och övningsköra dit eftersom jag inte hade kört på flera månader. Jag var skit trött men ville göra något så vi övningskörde i alla fall dit mitt i "natten". Det var kul, fast det märktes att det var längesen jag hade kört. Drog några sköna ryckningar emellanåt, haha.
Kanske ska köra till Sigtuna idag också =) Hopppppas!

se upp på vägarna...gott folk


Fredag

Knallade lite på stan efter skolan idag för att hitta lite stuff som jag kan önska mig i julklapp för jag hade verkligen inga idéer alls. Hittade ett och annat, mest kläder och framför allt massa stickade tröjor! Hel mysiga! Gick in på lite sko affärer och hittade en del skor till våren/sommaren. Sedan tänkte jag önska mig lite hudvårdsprodukter, krämer och sånt. Och juste! Det viktigaste, en kamera! Har suttit och kikat lite på internet under kvällen efter någon som passar och jag tror att jag har hittat en! Men det tog lite tid, hos de snygga var det för lite pixlar och dom med mycket pixlar och bra zoom var fula. Haha men tillslut hittade jag en schnygg och bra! En Casio och jag hoppas det där märket är bra för jag har absolut ingen aning om vilka tekniska prylar som är bra och dåliga.
 
Tänkte tillägna några rader till min vän Ida som åker till Thailand imorgon och jag är SÅÅÅHÄR avundsjuk på dig ska du veta! Men vill ändå önska dig en trevlig resa och hälsa Thailand från mig och säg att jag längtar tillbaka å kommer tillbaka snart! ;) Höhö. Ha det så bra där borta i Asiiiien nu!

Helg!

Ännu ett prov avklarat och det är helg! Jag mår prima idag, har varit glad och sett positivt på allt! Allting är så lätt när man ser saker från den ljusa sidan! I för sig kan jag väl egentligen säga att jag är en sur och grinig person annars men allting har varit riktigt bra idag, bara flytit på liksom.

Ikväll ska jag skriva på en krönika om en bok vi har läst på svenskan, kommer ni ihåg Therese Raquin? Den där franska boken som utspelar sig i Paris. Aa, det är i alla fall den boken vi ska skriva om! Sen imorgon så blir det fortsatt skrivande om den för jag kommer inte bli klar ikväll. Om jag hinner imorgon ska jag också plugga filosofi, som är det absolut sista provet för den här terminen! Bara en termin kvar i skolan! Kan ni fatta det alla treor? En termin!!!! Sen tar vi studenten!! Shit vad tiden har gått fort! Känns som det var igår vi började 1:an. Sjukt.
Fast om man ser det från ett annat perspektiv och tänker "nästa år tar vi studenten" då känns det som en evighet.

På söndag ska jag åka Viking Line och äta julbord! Yum!

haha sugen? jag blir i alla fall skit hungrig när
jag kollar på bilden...


Mikroskåp

Skön dag idag. Slutade tjugo över två istället för kvart i fyra! Snacka om skönt att slippa håltimman där. 
Vi labbade idag på naturen, kollade i mikroskåp och sånt. Haha mikroskåp...inte riktigt min grej, hittar aldrig det man ska..Och sen när alla andra hittar det blir jag otålig och man tappar lusten helt. Man bara letar och letar men hittar aldrig det man ska, hur mycket man än zoomar, vrider och har sig. Förresten hehe, det var för övrigt en cellkärna i olika grejer vi skulle hitta, i bl.a. mossa, rödlök, hårstrån.

Nu ska jag sätta mig med träningsläran för resten av kvällen!


JULKALENDERN

Har ni kollat något på årets julkalender än? Skägget i brevlådan. Om ni frågar mig så tycker jag den är torr! Skit tråkig! Inga barn, bara ett par "affärsmänniskor" som sitter på ett rum med gråa och dystra bakgrunder. Dessutom använder dom ett språk som lär vara skit svårt för småbarn att förstå..jag menar, ett ord som ekvivalent, hur lätt är det att fatta det? Jag menar, hur många femåringar är det som förstår vad det betyder? Knappt jag vet vad som menas med det. Stackars barnen, dom skulle varit med på vår tid, mysteriet på greveholm, sunes jul - det var grejer det! Kan dom inte visa dom igen, barnen som finns nu har ju ändå inte sätt dom där kalendrarna. Fast dom har säkert några av dessa på film, men ändå!
...Man får vara optimistisk och hoppas på att den kanske blir lite bättre senare. Det har ju trots allt bara visats 2-3 gånger än så länge...

Nu ska jag knalla iväg till teven och kolla in dagens avsnitt!

dagens hetaste samtalsämnen

Haha, idag har vi snackat har vi suttit och snackat om framför allt två saker i skolan.
No 1: Bästa telefonopperatörer...kontantkort eller abonnemang, vad är bäst? Och vilken opperatör, Tele2,Telia,Telenor eller Halebop? Vi kom dock aldrig fram till vad man ska ha. Själv har jag ingen aning, finns så mycket olika så man kan ju omöjligt veta vilket man tjänar bäst på.  
No 2: Kryssning eller stuga med klassen. Vi är lite inne på att åka Viking Line eller någon typ av kryssning som en liten avslutningsgrej med klassen. Verkade som dom flesta var rätt taggade på kryssning. (Eller flesta och flesta, vi kanske var en tredjedel, om ens det, av klassen som snackade lite) Men jag vet inte, det skulle vara as mysigt att hyra en stuga nånstans, kanske i fjällen :)

Kom hem idag och går upp för att sätta på mig nå skönare kläder och ser att snickar gubbarna har varit här idag och börjat lagt golv! Skiiiiit fint ju! Det kommer bli som ett helt annat rum, fast det är väl lite det som är poängen. hehe.

Ska sätta mig lite med träningsläran nu. Min smarta idé om att plugga en tredjedel varje dag går framåt, pluggade första delen igår och ska ta i tu med den andra tredjedelen nu! :)  


Plugg, plugg, plugg - snart är det slut!

Två dagar in i december och jag vill ha snö! Idag har det regnat och det har varit mörkt i princip hela dagen. Tänk om vi kunde få lite snö som lyser upp lite. Nu är det mörkt när man går upp till skolan, mörkt när man kommer hem från skolan...Mörkt dygnet runt känns det som. Nä, lite snö tack!

Just nu sitter jag och pluggar lite träningslära. Alla dessa prov, ÄNTLIGEN är det snart slut, jag är alldeles sönderstressad och det känns som att hjärnan är så full på kunskaper att den inte vill/kan ta in något mer...Jag har aldrig haft så mycket prov som jag har haft den här terminen. Trean - ett helvete rent ut sagt. Det ryktades i ettan och tvåan att trean var helt lugn och slapp, man var ledig titt som tätt. Men "slappa-trean" har man inte sett något av, inte någonstans. Tvärtom. Hoppas på en bättre vårtermin sen! :)

Idag efter skolan har jag suttit och fipplat med massa jullåtar och jag har också bränt ut dom på skiva, och den har jag pumpat hela kvällen. Men när familjen kom hem var det bara att sänka volymen, riktiga tråkmånsar dom är ibland. Om det inte kommer nån snö som man kan få lite julkänsla av så får man fixa det själv. Typ genom julmusik och pepparkakor! hehe.

Nejsch, nu måste jag fortsätta med träningsläran. Tre dagar till prov och jag har bestämt mig för att ta en tredjedel varje dag nu! Smart therese, du slipper troligtvis panikplugga på torsdagkväll! Wihhhhooo!

Första december

Nu är det inte långt kvar till jul! Mysigt det ska bli med alla dagar, typ lucia, lovdagarna innan julafton. Kom och tänka på att vi får lov ganska långt innan självaste julafton..många fler dagar än vanligt. Kommer ihåg när jag gick i 9an då fick vi lov den 22a typ. Minns att man alltid hade panik på avlslutningsdagen eftersom jag var (är) så seg med julklappshandlingen..Men i år ska jag börja i tid så man slipper panik handla bland alla andra jul stressade människor. Brukar låta så nästan varje år va? Jo jag känner igen det där, och ändå säger man samma sak år efter år. Men ärligt, jag tänkte faktiskt försöka ta julshoppingen nästa helg, där vid lucia-helgen.

Idag när jag gick genom stan på väg till stationen tänkte jag extra mycket på allt julpynt, klappar i taket och granar och allt sånt. Det gick värsta julruset igenom mig och jag kände för att lyssna på lite julmusik. Började knappa på ipoden men hittade inte mappen med alla christmas carols....Jag hoppas att dom finns kvar på datorn, det borde dom göra. Aaah, annars får jag helt enkelt ladda ner nya!


RSS 2.0